Pismo majkama koji ostaju u lošem braku zbog djece: Žrtvujući svoju sreću dajete im loš primjer

Mnoge majke misle da će žrtvujući svoju sreću mnogo toga pružiti svojoj djeci, ali to ne biva tako.


Mnoge žene nisu zadovoljne svojim brakom ali ne odlaze zbog drugih razloga. Jedan od najčešćih razloga zašto ostaju u lošem braku jesu djeca. Mislite da odabirom nesretnog života za sebe birate sreću za svoju djecu? Stvari ne funkcionišu tako. Ostajanje u lošem braku djeci može više štetiti nego razvod. 

Vaša depresija može postati depresija djece: Prema jednom istraživanju, depresija roditelja dovodi do niza problema kod djece. Ostati u nesretnom braku kako bi vaša djeca bila sretna je lažno uvjerenje. Ako ste dugo nesretni, vaša djeca to primjete i osjete. 



Želite li da se osjećaju krivima za vašu tugu? Oni neće razumjeti šta se događa dok ne postanu stariji. Možda će pomisliti da su oni uzrok vaše tuge, a to ih sigurno neće oblikovati u uspješne i sretne ljude. Djecu možete odgajati i sami. Možete zarađivati za život i život svoje djece. 

Potrebno je vrijeme, trud, ali korak po korak je moguće. Teže je svaki dan biti jadan i zarobljen u svakodnevnici koju mrzite. Želite li da to bude primjer vašoj djeci, da u budućnosti kad se vjenčaju smatraju da je uredu ostati u lošem braku? 



Naravno da to ne želite. Naučite djecu da to nije normalno, da porodica treba biti drugačija, da morate pobjeći od toksičnih situacija i ljudi. Odgovorni ste za svoj život i za živote svoje djece. Morate im pokazati da je briga o sebi važna.

Pokreće Blogger.