Pametna žena se ne oslanja na sreću - 11 zavodničkih taktika kojima žene pobjeđuju suparnice

Nova istraživanja pokazuju koje taktike žene koriste da bi osvojile muškarca i pobjedile druge žene.


Šta je takmičarsko flert? Žene koriste taktike takmičarskog flertovanja kako bi, ne samo osvojile muškarca, već i kako bi druge žene stavile u drugi plan. Istraživači su sastavili listu od 11 neverbalnih taktika koketiranja, a to su sledeće: 

1. Direktan kontakt očima. 2. Zavodnički ples. 3. Smješkanje. 4. "Slučajan" dodir. 5. Odobravanje njihovih šala. 6. Poljubac u obraz. 7. Kompliment (fizički izgled ili osobine). 8. Bliskost. 9. Zagrljaj. 10. Nenapadno koketiranje. 11. Gledanje u usne.



Od svih navedenih taktika prema muškarcima najdjelotvornije su bliskost, dodir i poljubac u obraz, a da biste došli do toga vjerovatno se prvo morate poslužiti ostalim tehnikama. Prema ženama najdjelotvornije taktike su "slučajan" dodir, kikotanje šalama i direktan kontakt očima ključni.

Stručnjak za odnose Roni Rajan objašnjava da ove taktike mogu biti korisne ali da bi žene trebale ih koristiti umjereno i sa stilom. Ako ih previše forsirate mogle biste izgledati više očajno nego privlačno i to bi muškarce moglo odbiti.



Ove taktike mogu takođe postići samo kratkoročne rezultate jer se oslanjaju na trikove i igre, a ne na traženje autentične veze." Ako želite trajnu ljubav i pravu stvar, budite najbolja verzija sebe, budite ljubazni i pozitivni", kaže Ryan. 

Pokreće Blogger.