Ne zaostajte za drugima - Top 5 genijalnih knjiga koje su mnogima promijenile život

Ništa ne može promijeniti naše misli bolje od dobre knjige. Izdvajamo pet bestselera.


Elizabet Gilbert - Jedi, moli, voli:
Elizabet Gilbert je u ranim tridesetim i ima sve što moderna Amerikanka može da poželi – muža, dom, uspješnu karijeru. Nažalost život je imao drugi plan za nju zbog čega je doživjela razvod, depresiju, i mnoštvo drugih neuspeha.

Nakon toga shvata da je imala potpuno pogrešan pogled na svijet.  Zbog toga se odlučuje na radikalan korak, a to je promijeniti život u potpunosti. Prodala je sve što je imala, rekla zbogom svim ljudima, i pošla na putovanje oko svijeta, na godinu dana, sasvim sama. Nastavak priče će vas naučiti razne stvari i vjerovatno zauvijek promijeniti pogled na svijet. 



Traži i dobićeš: Ovo je prva knjiga Esther Hicks, genijalne autorke i motivacionog govornika. U ovoj knjizi pronaći ćete načine kako da privučete izobilje novca, zdravlja, ljubavi, radosti i sreće u svoj život. Snaga osjetljivosti, Elaine N. Aron: Ovo nije knjiga namjenjena svim ljudima već samo hipersenzitivnim osobama. 

Nažalost mnoge osobe ni ne znaju da su hipersenzitivne i kada se susretnu sa ovom knjigom konačno dobiju odgovore na mnoga pitanja. Doktorka Elaine N. Aron, koja je i sama hipersenzitivna (visoko osjetljiva) osoba, u ovoj knjizi objašnjava kako iskoristiti dar osjetljivosti, nositi se sa određenim izazovima sa kojim se suočavaju ove osobe i kako prebroditi probleme. 



Snaga osjetljivosti nudi učinkovita rješenja i savjete koji će zauvijek promijeniti vaš život nabolje ako ste osjetljiva osoba ili imate tako nekog u porodici! Možeš ako veruješ da možeš: Knjiga dr Normana Vincenta Peala polazi od teze da čovjekove misli određuju njegov život i pokazuje nam kako da postanemo uspješni i ostvarimo sreću. 

On je jedan od osnivača filozofije samopoštovanja i “pozitivnog mišljenja” i u ovoj knjizi savjetuje nam kako da savladamo teškoće i ostvarimo uspeh. Moć sadašnjeg trenutka: Ovo je knjiga koja je najviše uticala na našu kolektivnu svijest posljednjih godina. 

Ona je inspirisala i postakla milione ljudi širom svijeta da žive bolji život, kroz vježbanje potpune svjesnosti. Moć sadašnjeg trenutka vas uči kako se osloboditi vezanosti za određene pogrešne misli i stanje uma, čime se čistimo i prihvatamo sadašnji trenutak.

Pokreće Blogger.