Ne težite da budete bogati, težite da budete srećni: 7 savjeta genijalne bake

Jedna baka je odlučila sa nama podijeliti svoje životne mudrosti. Pronađite inspiraciju u njima.


1. Prihvati budućnost, zaboravi prošlost. Uvijek znajte da postoji izlaz iz svake situacije. Činite ono što je u vašoj moći. Kada uradite ono što možete, dobićete ono što želite. 2. Život može biti lijep ako ga takvog želite. Bitno je da se fokusirate na sadašnjost. 

Budite prisutni u sadašnjem trenutku, manite se šta je moglo biti i šta bi moglo biti. 3. Drugi ili vas prihvate ili ne prihvate. Ne postoji čovjek koji se svima svidio i koji je svima ugodio. Ne očekujte da će vas svi podržati u vašem putovanju, posebno ako žele da idu drugim. 



4. Prihvatite promjene. Svaki čovjek se mijenja i svaki čovjek bi trebao prihvatiti promjene čak i kada mu se ne dopadaju. 5. Sve što se dešava, pomaže vam da se razvijate, čak i ako je teško shvatiti to u datom trenutku. Šta god da radite, ne gubite nadu. 

Vjerujte da ćete pronaći izlaz iz bilo koje situacije. 6. Ne trudite se da budete bogati, već se trudite da budete srećni. Ako do sad niste spoznali pravi smisao života ne očajavajte, tek ćete. Tada ćete shvatiti da sreća uopšte nije ono što ste do skoro smatrali da jeste. 



Živite svaki trenutak svog života i osjećajte zahvalnost za ono što imate. To je istinska sreća. 7. Razmišljajte pozitivno, čak i kad naiđu crne misli. 90% vaše patnje proizilazi iz pogrešnog razmišljanja i brige zbog stvari koje se možda neće ni dogoditi. Zamijenite negativnu misao sa pozitivnom, svaki put kada se pojavi.

Pokreće Blogger.