Moj muž vrijedi mnogo više od jedne noći sa drugom ženom: 5 razloga zašto sam oprostila prevaru

 Mnoge žene osuđuju one žene koje oproste muškarcu preljubu, a nisu ni svjesne koliko griješe.


Prva i najveća greška koju žene čine jeste to što misle da sve žene griješe ili su glupe ako ne čine ono što bi one učinile. Pa zbog toga imamo one žene koje kažu "Jao koja glupača, oprostila je mužu prevaru, to je zadnja stvar koju bih učinila u svom životu".

Ista ta žena možda nema pojma o toj ženi koja je oprostila prevaru, niti o njenom odnosu sa mužem, ali ipak ona želi da nameće svoje mišljenje drugima i javno ističe da su svi ostali, koji ne razmišljaju kao ona, glupi ili zaostali. Imate pravo da kažete svoje mišljenje, ali ne i da osuđujete na osnovu njega!


Kao jedna od tih žena, koje su oprostile prevaru svom muškarcu, objasniću 5 razloga zašto sam to učinila. 1. Znala sam s kim ulazim u vezu. Već na početku veze znala sam da je moj muškarac težak za osvojiti. Već u svojoj mladosti je dobio titulu vječitog neženje jer su ga najviše privlačile kafane i izlasci.

2. Ostala sam uz tog muškarca jer je imao dosta toga da ponudi. Kao i svim ostalim ljudima, promjena na bolje ne dolazi preko noći. Za to su potrebne godine truda. Ono što je meni bilo najbitnije jeste da taj muškarac bude fer prema meni, a ne samo da je bio fer, bio je predivan.


3. Udala sam se za tog muškarca za kojeg sam znala da je varao žene u prošlosti. Mnoge žene su mi govorile "Glupačo jedna, on je varao sve i jednu. Varaće i tebe". E pa drage moje, za razliku od vas, ja sam barem dala drugu priliku čovjeku koji želi da se mijenja. Hrabrost je prihvatiti čovjeka onakvim kakav je sad, bez da sudite njegovoj prošlosti.

4. Prevario me i oprostila sam mu. Bilo je to na početku veze, i priznao mi je tek kada smo bili u braku, 3 godine nakon tog incidenta. Naravno da mi je bilo teško. Ali bilo mi je sasvim jasno da je to bilo nešto zbog čega se kaje, što ga je izjedalo godinama, i što mi je konačno morao priznati.

5. Shvatila sam da moj muž vrijedi mnogo više od jedne noći sa drugom ženom. Ono što mi je bilo najbitnije jeste činjenica da se on istinski trudio promijeniti, za mene. Ja to nisam forsirala, a on se zaista trudio. Ne možete od vječitog neženje očekivati da preko noći postane vijeran momak, ako to činite riskirate da pored sebe imate jako depresivnog muškarca.

Za tu promjenu treba mnogo vremena, truda, razumjevanja i podrške. Svaki muškarac može postati vijeran, samo mu trebaju dobre smijernice i sloboda volje. Ništa ne ide na silu ni pod uslovima. Ako muškarac ima želju da se promijeni i prema vama je jako drag, nemojte ga otpisati na prvoj grešci. Dajte mu ljubav i razumijevanje, bićete ponosne na sebe.


Pokreće Blogger.