Karakteristike dobrog i lošeg prijatelja: Loš će uvijek naći priliku da vas "nesvjesno" uvrijedi

Prijateljstvo nas čini sretnijima. Podsjeća nas da nismo sami i da uvijek možemo računati na druge ljude. 


Dobri prijatelji su oni koji su uvijek uz vas, u dobrim i lošim vremenima. Oni koji nesebično nude svoju pomoć, bez da traže nešto zauzvrat. To su oni ljudi s kojima uživate u bilo čemu što radite, bilo da je to tiho čavrljanje na kauču kod kuće ili putovanje na egzotično mjesto. 

Kako bi trebao izgledati dobar prijatelj? Ističemo nekoliko osnovnih osobina koje bi svaki prijatelj trebao posjedovati. 1.Zna da sluša: Sposobnost slušanja je zaista nešto što zaslužuje zauzeti prvu poziciju. To je osnova prijateljstva i nešto što bi svi morali praktikovati.



2. Pamti sitnice koje volite: Koju boju volite, kakav stil nosite, koje stvari mrzite - sve bi to vaš prijatelj trebao znati. 3. Ne govori loše o vama iza leđa: Važno je da dobar prijatelj zapamti važnost toga da ne govori loše o bilo kojoj osobi, a pogotovo ne o prijatelju. Loš prijatelj će uvijek naći priliku da "nesvjesno" drugoga uvrijedi.

Poštovanje drugih u našim razgovorima učiniće da se osjećamo bolje. S druge strane, ako smo optimistični i ugodni, to će motivisati druge da žele i dalje biti naši prijatelji. 4. Poštuje vaše vrijeme: Budite realni prema vremenu koje imate na raspolaganju za svoje prijatelje, bez prisiljavanja da provodite više vremena s njima nego što zapravo imate. 



5. Uvijek je tu u teškim trenucima. Kada nekome treba pomoć u izvršavanju domaćih zadataka, instaliranju programa na računaru, obavljanju nekog posla ili pisanju motivacionog pisma, budite osoba na koju će drugi moći računati kad zatreba pomoć. Da, to su osobine dobrog prijatelja, a sada kad ste ih pročitali izračunajte koliko ih imate takvih?

Pokreće Blogger.