Kako se riješiti loših osjećanja i dostići potpunu sreću - Genijalna metoda psihoterapeuta

Nemoguće je da čovjek bude u potpunosti zaštićen od loših emocija i od loših uticaja ljudi.


Čovjek je tako stvoren, da osjeća i razmišlja. Ne možete od ribe tražiti da pliva po suhome, tako ne možete ni od sebe, čovjeka, tražiti da vas ne pogađaju ružne riječi, misli ili postupci drugih ljudi. Sasvim je normalno osjećati se loše, ali ta osjećanja bi se morala naučiti kontrolisati.

Baš kao i u svemu drugome u životu treba postojati balans. Balans u hrani, u vježbanju, u emotivnim vezama - tako treba postojati i balans u našim osjećanjima. Ako ste osjetljivaa osoba ne smijete sebi dozvoliti ni da idete u preveliku radost niti u preveliku žalost. 



Vaše srce bi moglo biti preslabo za to. Da bi smo naučili kako da kontrolišemo emocije i shvatimo suštinu najbitnijeg - donosimo vam jednu metodu koja bi mogla biti od velike koristi, a to je gešalt metoda. Cilj ove metode je da čovjeku omogući postizanje sreće i oslobađanje od loših emocija.

Začetnikom geštalt metode smatra se Frederik Perls poznati njemački doktor - psihijatar, psihoterapeut. Geštalt terapija Frederika Perlsa zahtjeva izgovaranje sljedećih riječi: "Ja radim svoj posao, a ti radiš svoj posao. Ja ne živim na ovom svijetu da bih ispunio tvoja očekivanja.



Ti ne živiš na ovom svijetu da bi ispunio moja očekivanja. Ti si ti. Ja sam ja. Ako slučajno pronađemo jedan drugog - to je prelijepo. A ako ne - tu se ne može pomoći." Svaki put kada osjetite da je uvrijeđenost preplavila vaše srce, samo se sjetite ovih riječi. One imaju duboko značenje.

Pokreće Blogger.