Kako privući pravu ljubav prema Feng Shui-u: Važno je gdje krevet stoji i koje boje je posteljina

Svaki dio vašeg doma govori o vama, ali spavaća soba je najintimniji prostor i treba ga posebno urediti. 


Taj prostor mnogo otkriva o vašem nivou ljubavi prema sebi i drugima. Prema Fengšui-u veoma je bitna pozicija sobe i kako postavljate stvari unutar nje. Najbolje mjesto za spavaću sobu u stanu ili kući je jugo-zapad, jer se vjeruje da tu ljubav caruje. 

Jugozapadna strana vašeg doma je mjesto gdje se reguliše ljubavna sreća, romantika i nježnost. Ako je spavaća soba na drugoj strani vašeg doma onda pokušajte krevet okrenuti tako da zauzima jugo-zapad sobe. Pored toga, postoji još nekoliko feng šui pravila koji bi mogli pojačati ljubavnu energiju i privući idealnog partnera u vaš život. 



Što se tiče uređenja sobe, ako želite privući sreću u ljubavi postavite sliku porodice u vašem jugozapadnom uglu dnevne sobe. Važno je da je na fotografiji slika srećne porodice (najbolje vaše vlastite). Od lustera je najbolje izabrati kristalni viseći luster, ili kristalnu kuglu jer se vjeruje da oni stimulišu romansu. 

Ako imate paravane u sobi najbolje je da budu pastelnih boja kako bi stvorili romantičnu atmosferu. Svjetlo treba biti blago i prigušeno, jer jako svjetlo nema nikakve veze sa romantikom. Mirisne i ukrasne svijeće su pun pogodak za romantične trenutke. 



Što se tiče posteljine izaberite boje ljubavi - pink ili crvena jačaju strastvenost i romantiku u prostoriji. Zamjenite sadržaj vaših fioka. Dosadan "bapski" veš zamjenite privlačnijim komadima veša. Izaberite veš od svile i čipke, senzualnih boja poput crvene, bordo ili pink. I što je najbitnije - uklonite iz sobe sve što vas asocira na nešto tužno i ispunite je vedrim stvarima.

Pokreće Blogger.