Bake i deke ne odlaze - Oni zauvijek ostaju u srcima svojih voljenih

Baka i deda ne odlaze u zaborav, sve dok ima neko ko ih se sjeća i njeguje ih u svojim mislima.


Bake i deke ne odlaze. Oni zauvijek ostaju duboko u našim srcima. Oni razvijaju posebnu vezu sa svojim unucima. Ova čvrsta veza nas uči ljubavi, uvažavanju, poštovanju i najvažnijim životnim lekcijama. Zaista je privilegija imati baku i djeda uz sebe i sjećati ih se. 

Štaviše, kada smo djeca, ne razumijemo koliko su bitni porodični odnosi i koju vrijednost nose baka i deda. Možda ne vjerujete, ali bake i deke su uvijek prisutni u našim životima, čak i kada više nisu tu. Nalaze se u svemu onome što su voljeli raditi.



Oni su prisutni u onome što su radili i u onome što su posjedovali. Bilo da se radi o haljini, namještaju ili onome što su sami izradili. Dakle, čuvajte ove suvenire i brinite o njima. Oni će uvijek imati mjesta u našim srcima. Oni će nas voditi svojim pamćenjem.  

Mudrost koju smo dobili od njih, priče koje su podijelili, pokazaće nam put. Uvijek će nam pomoći. Pokazaće nam kako da budemo svoji. Ne čujemo ih i ne vidimo, ali sjećanje na njih nas spaja. Ono što možemo je da ih volimo i sjetimo ih se svaki dan. 



Ovo je vrsta ljubavi koja nadilazi riječi. Ovako izgleda prava vječnost. Ljubav naših baka i deka je nešto što ne možemo priuštiti da zaboravimo. Dakle, podsjetite se na ljubav koju imate prema njima. Podijelite brigu, ljubav i zahvalnost koju su bake i deke osjećali prema vama. Na ovaj način možete počastiti svoje sjećanje i pokazati da ste zaista naučili nešto nevjerovatno.

Pokreće Blogger.