Ako očekujete od drugih da vas usreće - Načekaćete se: 10 loših navika kojih bi se trebali riješiti

Niko se ne može vratiti u prošlost da je promijeni, ali svi mogu početi iznova kako bi stvorili novi kraj. 


Prije svega, morate prestati raditi ono što bi vas moglo zaustaviti. 1. Prestanite provoditi vrijeme s pogrešnim ljudima. Zapamtite da vaši pravi prijatelji nisu oni koji vas podržavaju kad ste već na konju, već oni koji ostaju uz vas kad vam ide loše. 

2. Prestanite bježati od svojih problema. Suočite se sa njima licem u lice. Dizajnirani smo da budemo uznemireni, povrijeđeni i da padamo. To je smisao života - suočiti se s problemima, prilagoditi im se i na kraju ih riješiti. To je ono što nas čini ljudima. 



3. Prestanite lagati sebe. Naši se životi mogu poboljšati samo kada rizikujemo, a naša prva i najteža prilika je biti iskren prema sebi. 4. Prestanite gurati svoje potrebe u drugi plan. Najgore je izgubiti sebe ulažući previše u nekog drugog i zaboravljajući na vlastitu bitnost. 

Ne, ne ostavljajte druge, već sebi pomozite prvom. 5. Ne pokušavajte biti neko drugi. Jedan od najtežih izazova u životu je biti svoj u svijetu koji pokušava da vas učini poput svih ostalih. Neki će uvijek biti ljepši, neki uvijek pametniji, a neki uvijek mlađi. 



Ne pokušavajte se promijeniti kako biste udovoljili ljudima. 6. Prestanite se držati prošlosti. Nećete moći započeti novo poglavlje u svom životu dok iznova čitate prethodno. 7. Prestanite se plašiti grešaka. Učiniti nešto i pogriješiti je barem deset puta učinkovitije od ne učiniti ništa. 

Svaki uspjeh nosi tragove prošlih neuspjeha, a svaki neuspjeh dovodi do uspjeha. 8. Prestanite se vrijeđati zbog prošlih grešaka. Budite blagi prema sebi, greške nam pomažu da pronađemo pravu osobu i prave stvari. Svi griješimo, borimo se, pa čak i žalimo za pogreškama iz prošlosti. 

Ali šta god da se dogodi u vašem životu, priprema vas za novi korak u budućnost. 9. Prestanite pokušavati kupiti sreću. Mnogo onoga što želimo je skupo, ali to ne znači da će nas skupe stvari učiniti sretnijima - ljubav, smijeh i rad na našim osjećajima - to su veoma važne i potpuno besplatne stvari. 

10. Prestanite tražiti nekoga ko će vas učiniti sretnijima. Ako ste nezadovoljni sobom, svojom ličnošću, dugoročna veza s nekim neće vas učiniti sretnijima. Morate stvoriti stabilnost u svom životu prije nego što ga podijelite s nekim drugim.

Pokreće Blogger.