Sa 50 godina imam bolji ljubavni život nego sa 25: Uradite 5 stvari za sebe i uživajte u zlatnom dobu

Život ne postaje ni malo manje radostan kada čovjek zađe u zrele godine. Baš naprotiv, neki ljudi tek u tim godinama pronađu pravu sreću, radost i smisao u svemu što rade.


Da mi je sa 25 godina rečeno da ću tek sa 40-50 godina imati najljepše vrijeme u ljubavnom i intimnom segmentu života, nasmijala bih mu se u lice. Tada sam razmišljala veoma površno, mislila sam da je to vrhunac mog života i da od tada moj izgled i zadovoljstvo idu samo nizbrdo. 

Ali kako sam došla u pedesetu shvatila sam da sam srećnija nego ikad. Nisam fanatik koji pretjerano brine o svom izgledu, ali naravno, brinem o sebi i idem dva puta nedjeljno u teretanu. Ne jedem nakon 7. Jednom svake dvije sedmice posjetim kozmetičara. 



Sve to rade i moje drugarice, ali ne osjećaju se poput mene jer su se previše fokusirale na izgled. Tajna mladosti nije u izgledu. Sada znam to sa sigurnošću. Ja i moj muž smo se veoma voljeli na početku braka a onda je uslijedilo 15 godina nezadovoljstva i nedostatka strasti. Jedva da smo razmjenili nježnost jednom mjesečno. 

Ali stvari su se počele mijenjati kada sam počela više pažnje posvećivati sebi. U to vrijeme naša kćerka se odselila iz naše kuće i započela vlastiti život, a nama je ostalo da se fokusiramo na sebe i svoje živote. Od tada je sve počelo da se mijenja. 



Po prvi put sam posjetila kozmetičara, kupila novo zavodljivo donje rublje i odlučila zavesti svog muža ponovo. To je bilo nešto nevjerovatno, ponovo smo se voljeli kao dva tinejdžera. Shvatila sam da je moja snaga u inteligenciji, novim hobijima, u činjenici da me uzbuđuje ono što radim. 

Nakon toga počela sam češće posjećivati kozmetičara, redovno kupovati novo donje rublje i odjeću. Promjene u izgledu već su se odnosile na ono što sam postigla zahvaljujući vlastitom razvoju. Shvatila sam da moja snaga leži u inteligenciji, novim hobijima, u činjenici da uživam u onome što radim. 

I moj suprug je to osjetio. Ponovo smo se zainteresovali jedno za drugo. Želim podijeliti savjet sa svim svojim vršnjacima: Ne ulažite samo u botox i fitness! Razvijajte svoj mozak, pronađite nove hobije, promijenite posao i radite sve što je neophodno da bi bili srećni!

Dakle, ako ste zašli u zlatno dobo učinite sledeće stvari za sebe: 1. Brinite o svom izgledu i uživajte u tome. 2. Brinite se o svom mentalnom stanju. 3. Ne plašite se promijeniti na sebi sve što vam se ne dopada. 4. Pronađite način da rasplamsate vatru u ljubavi. 5. Razvijajte svoj mozak, najbolje čitanjem. 

Jasno je da je teško fokusirati se na lijepe i dobre stvari pored silnih briga koje nas muče. Ali što se više trudite to učiniti više ćete naviknuti svoj organizam na stanje sreće i tako ćete se "istrenirati" da budete srećniji svakodnevno. Sa tim će i brige pasti u drugi plan, a vi ćete se osjećati bolje.

Pokreće Blogger.