Loša kritika vodi ljubav u propast: Velike greške zbog kojih mnoge žene gube dobre muškarce

Jedan od najvećih problema u vezi je činjenica da mnogi muškarci teško iskazuju svoju zabrinutost. 


Zbog toga žene optužuju muškarce da su bezosjećajni dok zapravo oni samo ne znaju iskazati ono što osjećaju. Evo klasičnog primjera: Muškarac pozove ženu i kaže kako je mao užasan dan. Njegova žena će se vjerovatno zabrinuti i pitaće ga da joj ispriča šta se desilo, a zatim i uputiti koji savjet i riječ utjehe. 

Kad bi situacij bila drugačija, tj kad bi žena nazvala muškarca i izjadala se kako je imala užasan dan, većina muškaraca neće pronaći prave riječi da izraze svoju zabrinutost i želju da pomognu. Muškarci su inače odlučni rješavati probleme, ali ne i slušati ih.



Jer žensku žalbu doživljavaju kao vlastiti neuspjeh. Muškarac svoj uspjeh mjeri  po tome koliko je njegova žena sretna. Ona mora biti sretna zbog njega i potpuno se razočara kada vidi da je tužna. Žene i muškarci su dosta drugačiji na raznim poljima. 

Žene transparentno pokazuju svoja osjećanja dok muškarci nemaju istaknutu tu sposobnost. I sledeći put prije nego što iskritikujete svog muškarca što vas ne sluša, ne razumije, ne podržava ili ne zna uputitit dobar savjet u pravo vrijeme - svatite da on sva osjećanja drži u dubini svog bića i ne zna ih iskazati.



Koliko god čudno izgledalo, kritika je iskrena želja za poboljšanjem veze. Ovo je signal da nešto treba mijenjati u tonu glasa, izrazu lica ili govoru tijela kojim se komunicira. Pogrešno iskazivanje nezadovoljstva može loše uticati na vezu. Znači li to da se uopšte ne biste trebali žaliti? Ne. Samo to trebate učiniti kako treba.

Pokreće Blogger.