Sama ljubav nije dovoljna: 3 razloga zašto neki muškarci odlaze čak i kad vole

Sama ljubav nije dovoljna da bi veza opstala; čak i najzaljubljeniji parovi su pucali jer nisu imali sve. Donosimo nekoliko razloga zašto mnogi muškarci odlaze čak i kada su zaljubljeni.


1. Osjećao je pritisak: Možda ste željeli više ljubavi, osjećaja i prisnosti nego što je on mogao pružiti? Jeste li stalno pokušavali "popraviti" sve što ne valja kod njega? U ovakvim slučajevima najvjerovatnije je muškarac osjećao veliki pritisak, a pritisak muškarce tjera da bježe.

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska kao da im spašava život (jer misli da im to zapravo spašava život). 2. Bilo je konkurencije u vašoj vezi: Ako se muškarac mora nadmetati sa svojom ženom za kontrolu u vezi, tada se osjeća inferiorno i čini mu se da u životu njegove žene nema mjesta za njegovu muževnost. 



Ne zaboravite ovo jer je izuzetno važno - pustiti muškarca da ima svoju ulogu. To ne znači da bi muškarac trebao kontrolisati apsolutno sve, jer bi to bilo nepravedno ali ravnopravnost mora postojati. U uspješnoj vezi, svaki se partner odriče kontrole u određenim oblastima. 

Ako se to ne dogodi, pojavljuje se konkurencija. Svi pokušavaju pobijediti, ali na kraju ipak izgube, jer veza završava. Evo nekoliko primjera: Finansijske uloge. Ko je od vas hranitelj porodice? Da li zarađujete više od njega? Da li mu to "nabijate" na nos? 



Donošenje odluka. Da li uvijek sami donosite odluke o svojoj vezi? Gdje ići na večeru, šta raditi i koji film gledati? Ako muškarac misli da ste protiv njega, a ne s njim, onda vam se nikada neće otvoriti, jer se boji izgubiti u toj igri i biti "ispod" vas. 

3. Nije se osjećao poštovano: Muškarac nikada ne može izgraditi vezu sa ženom koja ga ne poštuje. Mora shvatiti da će njegova izabranica uvijek biti na njegovoj strani, pa čak i u trenucima najveće slabosti neće ga napustiti. Da bi mogao postići svoj puni potencijal, uključujući nježnost, potrebno mu je vaše poštovanje. 

Kad je prava žena sa njim on se ne boji rizikovati i želi ostati sa njom. A ona koja će ga "prevaspitavati" na način koji nije efikasan - vjerovatno će ga samo otjerati. Ako ga i dalje stvarno volite, bolje poduzmite prave mjere da popravite situaciju. 

Pokreće Blogger.