Psiholog odgovara na pitanja: Moj muž se dopisuje sa drugim ženama, da li da ga ostavim?

U novinama "The Sun" postoji rubrika "Dear Deidre" u kojoj popularna Deidre odgovara na pitanja čitalaca. Ovaj put se osvrnula na slučaj žene koja je uhvatila muža da se dopisuje sa drugim ženama.


"Moj muž i ja smo se vjenčali u ranim dvadesetima i u braku smo već dvadeset godina. Naš brak je jako dobar. Odlično se slažemo, kako u komunikaciji tako i u spavaćoj sobi. Ne sjećam se kad smo poslednji put imali neki problem, sukob ili svađu.

Sve je bilo uredu do prije pola godine kada sam počela primjećivati da se udaljuje od mene i manje priča. Do tada smo redovno vodili ljubav ali on je postajao sve više nezainteresovan. Moja ženska intuicija mi je govorila da nešto nije uredu.



Počela sam da istražujem i provjeravam ga. Kada sam ugrabila priliku da mu prečešljam telefon i poruke imala sam šta da vidim. Naišla sam na poruke od različitih žena sa kojima je otvoreno flertovao. U razgovoru sa jednom ženom sam čak vidjela da razmjenjuju provokativne fotografije.

Kada sam se suočila sa njim umjesto da mi kaže "izvini" on je rekao da pretjerujem. Ubjeđivao me je da sam luda, ljubomorna i da ne razumijem njegovu potrebu da ima prijateljice. Umjesto da prizna svoju krivicu i riješimo ovaj problem on je napadao mene. Šta da radim.



Na šta joj Deidre odgovara: On možda sada ne shvata da je takvo ponašanje emocionalna izdaja, ali upitajte ga da li bi bilo uredu da se vi isto tako dopisujete sa drugim muškarcima i razmjenjujete golišave fotografije. Ako mu dopustite da vas okrivljuje za svoje greške taj brak vjerovatno neće ni potrajati.

Pokreće Blogger.