Premala su ženska leđa za sav teret koji nose: Psihološki savjeti koje bi svi trebali pročitati

Jedna od najvažnijih osobina uspješne osobe je sposobnost preusmjeravanja problema u zabavnu igru. 


To posebno vrijedi za nas, drage žene. Ponekad nam je teško izaći na kraj sa muškarcima, zbog veće emocionalne ranjivosti, osjetljivosti, hormona, emocija i bogate mašte. Još veći problem je kada žena pored sebe ima osobu koja je ne razumije, već joj radije govori kako je luda ili pretjeruje. 

Zato su mnoge žene navikle sav teški teret prenijeti na svoja krhka ramena: borba za ostvarenje novca, borba za dom, porodicu, zajmove i pomoć voljenima. Žena gradi sreću kroz opuštanje, radost, ispunjenje, harmoniju, unutrašnju ljepotu i ljubav. 



Ispoljavajući ove emocije postepeno se približavate sreći, obilju i velikodušnim darovima iz svemira. Tretirajte život lakše, ponašajte se kao da je sve zabavna igrica. Da biste naučili kako se opustiti, počnite slušati svoje želje, tihi glas svoje duše. 

Češće se zapitajte šta trenutno želite. Na primjer, ako ste umorni i želite vruću kupku s mirisnom pjenom - dopustite sebi to čak i ako imate prečeg posla. Ne tjerajte se u niz beskrajnih aktivnosti, pronađite vremena za sebe. 



Prepustite se ukusnoj torti u ugodnom kafiću ili lijepom filmu, čak i ako je vaš današnji plan tek upola ispunjen! Okrenite svoj stav prema životu naopačke, smijte se tamo gdje ste nekada plakali, smiješite se i šalite se, umjesto da budete depresivni. 

Neiscrpni izvor ženske snage i energije skriven je u svakoj od nas. To je snaga kreativnosti, svjetlosti, ljepote i harmonije. Čim ga pronađete u sebi, otkrićete svoje talente, napredovati i steći nevjerovatnu sposobnost da voljom promijenite stvarnost oko sebe. Ispunićete svoj život obiljem, postati magnet za ljubav i novac i iznutra početi blistati posebnom ljepotom!

Pokreće Blogger.