Voljeti ženu ne znači poljubiti je i zagrliti - Voljeti ženu znači brinuti o njenom unutrašnjem stanju

Ispravno voljeti ženu znači prije svega brinuti se za njeno unutrašnje stanje, sreću i raspoloženje. 


Kako se brinuti za ženu i njeno unutrašnje stanje? Trebali biste znati da se žene, za razliku od muškaraca, vode osjećajima, emocijama, a ne uvijek logikom i razumom,  zbog čega su često povrijeđene i razočarane. 

Čovjek koji je iskusio pravu ljubav zna koliko je ona vrijedna i koliko je vremena potrebno da se ona “nađe”. Muškarac koji vas stvarno voli i poštuje pokušaće s vama uvijek doći do kompromisa, jer želi da budete srećne, i ne želi da vas rastuži. 



Možda nećete uspjeti postići kompromis oko baš svake stvari, ali napor koji se ulaže da se on postigne uvijek će biti prisutan i u većini slučajeva vas dvoje ćete uvijek pronaći način da stvari posložite onako kako i treba. Svaki muškarac bi trebao znati da voljeti ženu ne znači samo zagrliti je.

Voljeti ženu ne znači samo da je poljubite dok ona spava ili priprema vaš doručak. Poljubac ne znači nužno ljubav, a ljubav se ne sastoji samo od strastvenih poljubaca. Voljeti ženu ne znači samo reći da je voliš. “Volim te” napisano u žurbi ne pokazuje da je stvarno volite. 



Voljeti ženu znači uvek je držati za ruku, čak i kad je dobila koju kilu više. Voljeti je znači biti zahvalan što je odabrala baš vas, i dala vam pregršt lijepih momenata. Voljeti je znači poštovati je i uzeti u obzir njena očekivanja i strahove. I što je najbitnije, volite je tako što najviše brinete o njenoj unutrašnjoj sreći.

Pokreće Blogger.