Ne gubite ljubav zbog ponosa: 10 grešaka zbog kojih sam postala bivša žena

Za uspjeh braka su podjednako odgovorni i muž i žena. Ta priča neće uspjeti ako se samo jedno trudi.


Odlučila sam napraviti listu grešaka koje sam ja činila i postala bivša žena - nadam se da će vam biti od koristi! " 1. Pokušajte uvijek vidjeti najbolje u njemu: Vjerujte mi, ako neprestano i marljivo tražite samo negativne strane kod svog partnera, uskoro ćete ih vidjeti samo izdaleka. 

2. Povežite se na dubljem nivou: Čak i kada strasti ponestane - vodite duboke razgovore. 3. U žutim minutama sačekajte da se smirite. Umjesto da histerišete u valu emocija, bolje je smiriti se, ohladiti i razmisliti želite li zaista reći ono što namjeravate. 



4. Dadnite prostora: Uredu je da se malo povuče u sebe i razmišlja. Samo ga ostavite na miru neko vrijeme i radite neke svoje stvari. 5. Ne pokušavajte ga promijeniti. Uvijek možete reći svoje mišljenje, i objasniti šta mislite da bi trebao promjeniti - ali ne pokušavajte ga forsirati da se promijeni. To bi svakog otjeralo.

6. Ne zaboravite mu reći koliko je velik / pametan / jak / hrabar. Vjerujte, i muškarci trebaju naše komplimente. Važno je da znaju da mislite da su jaki, pametni i hrabri, jer trebaju osjećati da ih cijenite i poštujete. 7. Nikad ne zaboravite da je ovaj čovjek izabrao vas. Baš takve kakve jeste! 



8. Smijte se njegovim šalama, čak i kad nisu smiješne. Da, vaš smisao za humor može se razlikovati od smisla za humor vašeg partnera, ali pokušajte se nasmiješiti njegovim šalama - to vas gotovo ništa ne košta, ali vaš će muškarac biti vrlo srećan što vas nasmijava. 

9. Preuzmite odgovornost za svoje riječi i postupke. 10. Kuhajte. Čak i ako vaš suprug uglavnom kuha u vašoj porodici, pokušajte svladati nekoliko ukusnih jela - obožavaće vas. Ništa od navedenog nisam poštovala i zbog toga sam ostala bez čovjeka kojeg sam voljela. Dopustila sam da mi ponos postane jači od ljubavi i jako se pokajala zbog toga

Pokreće Blogger.