Mnoge muškarce privlači odbijanje: 5 načina kako bi mogli vratiti bivšeg nakon prekida

Kada ljubavi dođe kraj, mnogi ljudi rade svašta iz očaja pokušavajući vratiti partnera. Ako je to i vaša namjera evo nekoliko korisnih savjeta koji bi vam mogli pomoći kako se postaviti u toj krizi.


1. Pokažite da ne žalite: Muškarci imaju običaj da se vrate ženi za koju vide da je dobro podnijela raskid. To budi ljutnju u njima i žele ponovo da je zavedu, iz nekog svog muškog inata. 2. Ne pokušavajte da ga ubijedite da se vrati. Kad ga nagovarate ili molite da se vrati to ga još više odbija. 

Za muškarca je ovo ponašanje samo potvrda zašto mu je bolje bez vas - jer ostavljate utisak slabe, očajne i zbunjene žene. 3. Razmislite bolje o raskidu: Teško je to sebi priznati, ali u svakom prekidu uvijek su kriva oba partnera. Neko je više, neko manje. 



Zato, umjesto da krivite isključivo partnera za ono što se dogodilo, zavirite u sebe i razmislite gdje ste i u čemu pogriješili. 4. Neka sam izabere: vratiti se ili ne. Činjenica je da će vam vaše odsustvo omogućiti da zaista shvatite je li mu teško bez vas ili mu je ipak dobro. 

Dajte mu vremena da razmisli. Dajte mu vremena da se sredi. Svakako će vas kontaktirati ako zaista shvati da vas voli. Nemoguće ga je prisiliti na nešto zato ga pustite da odluči. 5. Fokusirajte se na sebe. Kada se prema sebi i svom životu odnosite s poštovanjem, to privlači druge ljude. 



To vam povećava vrijednost i atraktivnost. Umjesto da se fokusirate na svoje mane, jer je raskid možda poljuljao vaše samopouzdanje, uložite svu snagu da istaknete svoje vrline. Pokažite muškarcu šta je izgubio i pokažite da ne može lako ni da vas ima.

Pokreće Blogger.