Kad se muškarac zaljubi postaje bolja osoba: 5 faza kroz koje prolazi kad upozna pravu ženu

Tokom perioda zaljubljivanja muškarci prolaze kroz par faza u kojima postaju skroz nova osoba.


1. Negiranje: Kad čovjek shvati da ljubav počinje obuzimati njegovo srce, tada isprva poriče da mu se to dogodilo. Muškarci koji nisu navikli na dugotrajne veze ne žele priznati da im je u život ušla posebna djevojka. U toj situaciji uvjeravaju sebe da i ovo može biti samo jedna od prolaznih romansi. 

To je zato što ne žele priznati da ih ljubav čini ranjivima. 2. Poštovanje: U ovoj fazi muškarac shvata da se s ovom djevojkom osjeća drugačije nego s drugima. Ono što po prvi put doživljava jeste velika potreba da poštuje tu osobu. Razumije da je ova djevojka vrijedna njegovog vremena, energije, poštovanja i ljubavi.



Cijeni ono što ima sa njom i ne želi to izgubiti. 3. Povjerenje: Kada je muškarac istinski zaljubljen u ženu, on ima želju da s njom podijeli sve što je važno iz njegovog života i prošlosti. Ako muškarac osjeća da mu njegova odabranica odgovara, lako se otvara pred njom. 

4. Preispitivanje: Bez obzira koliko sve dobro prošlo, većina muškaraca možda počinje sumnjati u sebe i budućnost veze. Čini im se da nisu spremni započeti dugoročnu vezu, iako su zapravo već u njoj. Ovo je faza u kojoj muškarci, unatoč svim pokušajima bijega, na kraju dolaze do zaključka da im je ova žena zaista bitna, a strah od gubitka nadmašuje nesigurnost. 



5. Prihvatanje: Ovo je faza kada muškarac shvati da je njegova partnerka pravi poklon sudbine. Čovjek je uvjeren da je ona nešto najljepše što mu se dogodilo. Prihvata da je postao nova, kvalitetnija osoba koja više ne igra igre. Njegova odabranica postaje dio njega i on više ne može zamisliti svoju budućnost bez nje. To znači da je upoznao svoju idealnu ženu. Kralj je pronašao svoju kraljicu.

Pokreće Blogger.