Istraživanja pokazuju šta je mnoge muškarce navelo da prevare supruge: Često je žena kriva

Urednica popularnog sajta za upoznavanje, Viktorija Milan, je obavila jedno istraživanje gdje je ispitala muškarce zbog kojih razloga su se najčešće odlučivali na prevaru. 


Od 8000 ispitanih muškaraca ovo su najčešći odgovori: 1. Nezadovoljstvo zbog fizičkog izgleda: Muškarce jako nerviraju nesigurne žene koje stalno ističu svoje nedostatke. Ako su vas izabrali za svoju životnu saputnicu imaju razlog za to i sigurno im se dopadate. Zato od sada ističite samo svoje vrline. 

2. Detektivsko ponašanje: 65% muškaraca jednostavno mrzi kada ih žena ispituje o raznim stvarima. Zašto su se toliko zadržali u kupovini, zašto nisu došli direkt kući sa posla, zašto su bili ljubazni prema komšinicama itd... Muškarci ne vole ništa komplikovano i ne vole pritisak. 



3. Izbjegavanje intimnosti: 88% muškaraca navodi da ih iskreno nervira nedostatak želje i volje za intimnošću od strane njihove supruge. Iako je sasvim normalno da strast s vremenom nestane, muškarci ovo ne mogu razumjeti. Muškarci često imaju viši nivo seksualne želje od žena, i zato imaju tedenciju da "održavaju vatru" sa strane. 

4. Ljubomora: Istraživanje je sprovedeno među muškarcima koji su više puta prevarili suprugu. Stoga nije ni iznenađujuće što su im partnerke pokazivale znakove ljubomore i sumnje. Po ovim istraživanjima ljubomora je ta koja muškarce tjera na prevaru. 



5. Eksplozivna narav: Kad je riječ o ozbiljnoj vezi ili o braku, ulog je veći, pa samim tim i veći je stepen nervoze. Muškarci to ne podnose. Čak 90% muškaraca se izjasnilo da ne vole kada im se supruga uznemiri zbog sitnica. To nikad ne doživljavaju kod ljubavnica, zato im i odlaze.

Pokreće Blogger.