Ako vaša sreća zavisi od tuđih postupaka - Imate veliki problem: Poučan tekst poznatog pisca

Ričard Bah (Richard David Bach) poznat kao američki pisac i avijatičar. Rođen je u Oak Parku, 23. juna 1936. godine a slavu je stekao sa svojim popularnim bestselerima, sedamdesetih godina 20. vijeka. 


Donosimo neke od njegovih najboljih izjava koje su mnogima poslužile kao velika inspiracija: "Sve dok ne oslobodite mjesto u svom životu za važnog za vas čovjeka, za samog sebe, uvijek ćete tražiti i gubiti. Loše stvari nisu najgore što nam se može desiti. 

Ništa, je najgora stvar koja nam se može desiti. Ako vaša sreća zavisi od nečijih postupaka, onda mislim da imate veliki problem. Da biste živjeli slobodno i srećno, morate da žrtvujete dosadu. Ovo nije uvijek laka žrtva. 



Neke izbore u svom životu, pravimo ne jedan put, već hiljadu. Zapamtite ih do kraja svog života. Ako nekad poželiš da nađeš takvog čovjeka koji može da prevaziđe bilo koju, čak i najtežu nevolju i da te učini srećnim, kada to ne može više niko: samo se pogledaj u ogledalo i kaži: "Zdravo!" 

Ako želiš da neko ostane u tvom životu, nikada se ne odnosi prema njemu ravnodušno. Ne postoje takavi problemi, u kojima nema neprocenjivog dara za tebe. Ti stvaraš sebi probleme, jer su tebi ti darovi krajnje neophodni. 



Da li si ikada osjetio da ti nedostaje to, što nikad nisi sreo? Osjećaj krivice, to je napetost koju osjećaš kada želiš da promijeniš svoju prošlost, sadašnjost ili budućnost radi nekog drugog. Ali upravo je to tvoj napor. Možeš ga otpustiti.

Pokreće Blogger.