Živjeti u 50-ima je pravi životni dar: Plašila sam se starosti, a sada živim bolje nego ikad

U dvadesetima mislimo da živimo najbolje godine svog života, u tridesetima smo naučili mnogo iz svojih grešaka, četrdesete su solidne, ali tek pedesete donose pravo olakšanje. 


Evo zašto im se treba radovati. Da mi je sa 25 godina rečeno da ću tek sa 50 godina imati najljepše vrijeme u emotivnom životu, nasmijala bih se. Tada sam mislila da najbolje izgledam, najbolje se osjećam i da sam najsrećnija. Godine jesu učinile svoje, nisam vitalna kao nekad ali bitno je i dalje paziti na sebe. 

Naravno, ja pazim na sebe i dva puta sedmično idem u teretanu, njegujem svoju kožu, čitam knjige i svake dvije sedmice odem kod kozmetičara. Tajna mladosti nije u izgledu. Sada to mogu reći sa sigurnošću. Shvatila sam da je moja snaga u inteligenciji, novim hobijima, u činjenici da me uzbuđuje ono što radim. 



I moj suprug je to osjetio. Ponovo smo se zainteresovali jedno za drugo. Da, čak i ako smo oboje dva matorca uživamo u ljubavi. Želim podijeliti savjet sa svim svojim vršnjacima: Ne investirajte samo u botox, fitnes i fizički izgled.

Razvijte svoj mozak, pronađite nove hobije, promijenite posao ili pokrenite nešto novo što ste oduvijek željeli! Sva ljubav, strast i sreća potiču iz glave, zato uvijek radite na tom dijelu svog tijela. Ljudi kažu da je doživjeti pedesete postignuće ali, zapravo, to je dar. 



Dar koji nekad nisam željela, ali koji sam danas ljubazno primila. U svojih 50 godina na ovom svijetu naučila sam da život nije problem koji treba riješiti, nego čudo koje treba živjeti. I drago mi je što sam ovdje da ga živim.

Pokreće Blogger.