Žena se požalila kako joj se ljubavnik ženi - Na šta joj psiholog drsko odgovara: Vrati se mužu

Poznata terapeutkinja Deidre nudi online savjetovanje svim ljudima kojima je potrebna psihološka pomoć. Jedna žena joj se požalila kako joj se ljubavnik ženi, prenosimo tekst u potpunosti.


Moj ljubavnik i ja imamo strasnu vezu i imamo osjećaj da smo stvoreni jedno za drugo. Problem je što smo se prekasno upoznali, ja sam već bila udata a on je bio u vezi. Imam 45 godina, kao i moj suprug, i zajedno imamo troje dražesne djece. Moj ljubavnik ima 47 godina. 

Radili smo nekoliko godina zajedno u velikom supermarketu, on u skladištu, a ja u kancelariji, i uvijek smo se dobro slagali. Prije dvije godine sjedili smo sami za istim stolom kada me je prvi put zagrlio. Rekao mi je da prelijepo izgledam i naprosto smo se poljubili. 



U tom trenutku smo zaboravili na svoje ljubavne statuse i osjetili kao da je sasvim prirodno da se ljubimo. Počeli smo se sastajati nakon posla ili u pauzama kad bismo našli vremena. Pričali smo u problemima koje smo imali u svojim vezama. 

Njegova djevojka je hladna i dramatična, dok je moj suprug pristojan čovjek, ali nimalo romantičan. Veza mog ljubavnika i mene nije bila bazirana samo na strasti, nekoliko mjeseci nismo imali odnose, jer smo se oboje osjećali preveliku krivicu zbog svojih partnera. 



Ali svaki put kad smo to učinili, bilo je nevjerovatno. Čak smo vodili razgovore o tome da napustimo svoje partnere i budemo zajedno, ali sumnjam da bi on to uradio jer imam osjećaj da voli svoju djevojku. Čak planiraju i vjenčanje uskoro. 

Kaže da me voli, ali da i dalje osjeća ljubav prema njoj. Prije par dana mi je rekao da smo prestari da bismo započeli novi život i slomili toliko srca dragih ljudi. Znam da se volimo. Ali ne znam da li se isplati ostaviti muža zbog nekog ko nije spreman ostaviti sve zbog mene!? 

Deidre joj odgovara ovako: Kaže da vas voli, ali ipak želi biti sa svojom djevojkom? Zvuči kao da ćete uvijek biti "druga žena" u njegovom životu.Da li stvarno želite ostati zaglavljeni u ovom ciklusu neizvjesnosti i tajnosti? 

Recite svom ljubavniku da ćete ga ostaviti ako nastavi sa bračnim planovima i vidite njegovu reakciju, vjerovato mu neće biti teško da nastavi daje bez vas. Vratite se svom mužu i poradite na onim stvarima koje su vas navele na aferu. 

Niste se vjenčali bez razloga, i on vas ne bi oženio da vas ne voli. Riješite svoje probleme kao odrasli ljudi. Ako nije romantičan, a vama to treba - zatražite to od njega. Ne mora se topiti od nježnosti ali može vam pružiti ono što vam treba. Na odnosima treba neprestano raditi a ne bježati čim se problemi jave.

Pokreće Blogger.