Nekad smo se ljubili satima a sada se jedva dotaknemo: Brak nije kao u filmovima

Ako ste mislili da je brak savršen kao u filmovima, daleko ste od realnosti. Da biste imali takav brak, morate mnogo da se žrtvujete i ulažete mnogo truda, ali možda opet neće izgledati tako sjajno.


Olga, žena koja je u braku preko 15 godina, otkrila je kako se stvari mijenjaju poslije vjenčanja i kako izgleda bračni život nakon nekoliko godina. Situacija je sledeća: Biće teških momenata: Budite svjesni da nećete uvijek biti srećni. Iako ste u braku, život i životni problemi se nastavljaju. 

Doći će i do problema, patnje, ljutnje, lošeg raspoloženja. Medjutim, najbitnije je da ovakve situacije prebrodite upravo sa partnerom. Strast se izgubi: Na početku veze ili braka ste ludo zaljubljeni u partnera. Izjavljujete jedno drugom emocije stalno, šaljete ljubavne poruke, grlite se non stop.



Sve će to nestati vremenom. Ono što je bitno je da sačuvate pravu ljubav medju vama, a to ne morate iskazivati kroz strast. Stavite sebe na prvo mjesto: Olga savjetuje svim ženama da misle prvo na sebe, pa onda na ostale. Nikada nemojte partnera i njegove potrebe staviti ispred svojih potreba. 

Žena će postati nesretna, ako se toliko bude žrtvovala za partnera. Strastveni odnosi nisu najvažniji Nakon 15 godina braka, izgubi se volja i za odnosima, ne skroz, ali u velikoj mjeri. Medjutim, tada shvatite da to i nije najvažnije. 



Strasti prestaju već nakon par prvih godina braka. Da bi i kasnije sačuvali iste osjećaje i želju za partnerom, baš morate da ga volite i dalje da budete mnogo zaljubljeni u njega. Ono što je još bitno jeste da oživljavate emocije kada zataje. 

Pronađite način da rasplamsate vatru, čak i ako svog partnera gledate kao dobrog prijatelja - važno je da pričate o tome i pronađete način da očuvate ljubav.

Pokreće Blogger.