Ako voliš ne premišljaš se: Izgovori koje muškarci obično koriste kad nisu spremni za brak

Ako muškarac ne želi da se oženi, za to će uvijek naći niz izgovora. Ovo su neki od najklasičnijih:


1. Još smo mladi! Zašto takva žurba? Većina muškaraca se boji preuzimanja obaveza. Za njih je brak jedan vid obaveze u koju se teško upuštaju. Muškarci se takođe plaše da će im brak ograničiti slobodu, a to ih izluđuje. Zbog toga tako često odgovaraju da još uvijek ima vremena i ne treba žuriti. 

Druga stvar koju treba razumjeti je da se većina muškaraca boji neuspjeha. Čini se da neće uspjeti postati ni dobri očevi ni dobri muževi. 2. Sačekajmo dok ne nađem bolji posao! Vidite, zarađivanje novca hrani ego ljudi. A ako shvate da njihov prihod nije dovoljan da bi porodica mogla dostojanstveno živjeti, njihov ego će patiti. 



3. Super nam je i ovako! Ako čovjek to kaže, onda stvarno znači da se ne želi odreći svoje slobode. Odnosno, želi nastaviti živjeti onako kako mu je ugodno. Želi raditi sve što poželi, tako da njegova supruga ne cvili kad god poželi negdje otići. 

Još jedna stvar koju muškarac želi poručiti kada izgovara ovu frazu je da zapravo ne želi promijeniti životni stil zbog vas. Za stupanje u brak potrebna je potpuna promjena načina života. I jednostavno nije spreman da to prihvati. 
 


4. Treba mi više vremena! Često kad muškarac kaže da mu treba više vremena, to znači da jednostavno nije siguran u svoja osjećanja prema vama. Najvjerovatnije se dobro zabavljate. Čini se da je sve u redu, ali on definitivno pokazuje da nije spreman.

5. Već živimo zajedno. Koji je smisao vjenčanja? Ako živite zajedno, vaša veza već liči na bračni život. U ovom slučaju, brak je, prema njegovom mišljenju, potpuno nepotrebna stvar. Ne želi staviti svoj potpis, jer mu to ništa ne znači. To se neće puno promijeniti. Pa zašto se mučiti?

Pokreće Blogger.