Zašto neki muškarci ne vole dominantne žene: Smeta im što nisu mutave, ne mogu s njima kako hoće

Nekim muškarcima nisu privlačne snažne i dominantne žene. Naime, one su previše komplikovane i teške za podnijeti što implicira da su im potrebne mutave žene sa kojima bi mogli kako oni hoće.


Mnogi muškarci tvrde kako dominantne žene nisu privlačne i kako su privlačnije one koje podilaze muškarcu. Pa tu je stvar jasna - to su muškarci koji vole mutave žene jer kraj njih žive kako oni žele. Snažne i dominantne žene su itekako privlačne, ali samo muškarcima istih kvaliteta.

Njihovo samopouzdanje može se smatrati agresivnim, arogantnim i previše ambicioznim, posebno na poslu; međutim, trebali biste znati da su u životu vjerovatno prošle brojne izazove kako bi izgradili svoje samopouzdanje. Niko se nije rodio sa samopouzdanjem.



Jake žene jednostavno ne dopuštaju da ih strah i sumnja sputavaju. To ne znači da su snažne žene arogantne ili da žele biti centar svijeta. Njihovo samopouzdanje prirodno privlači pažnju drugih ljudi. Ovakve žene će poštovati samo jaki ljudi koji vrijednuju svačije kvalitete.

Snažne žene grade vlastitu karijeru i zarađuju novac. Ne trebaju im drugi da se brinu o njima. Čak i ako ne traže nekoga da se brine o njima, to ne znači da im ljubav nije potrebna. Možda vam se ne sviđaju žene koje su sposobne sve učiniti same jer to udara na vaš ego. 



Neki muškarci su naučeni da su žene slabije i za njih je poniženje to što neka žena može učiniti isto kao oni ili možda čak i bolje. Ali nema potrebe da se plašite snažnih i dominantih žena. One samo žele da priznate njihovu snagu i uživate gledajući šta sve može. Zar to nije predivno? 

Podržavajte ih u područjima u kojima su slabiji i imajte na umu da je njihova nezavisnost pozitivna. Snažne žene su hrabre. Znaju šta žele u životu, imaju ciljeve. Ova kvaliteta ih čini vrlo zanimljivima i atraktivnim, ali u isto vrijeme njihove ambicije mogu izgledati zastrašujuće. Ne sudite knjizi po koricama, ne znate je dok je ne pročitate.

Pokreće Blogger.