Šta vaša omiljena hrana govori o karakteru: Ljubitelji slatkiša su obično veseli i prijatni ljudi

Mnogi psiholozi i kuvari tvrde da čovjekove omiljene namirnice u velikoj mjeri opisuju njegov karakter. Evo šta vaš način ishrane govori o vašem karakteru.


1. Mliječni proizvodi. Mlijeko je povezano sa djetinjstvom i majčinom ljubavlju. Kad majka hrani svoju bebu mlijekom, ona mu pruža svoju naklonost, brigu i osjećaj sigurnosti, pa su ljubitelji mliječnih proizvoda ranjivi i vrlo senzualni, cijene udobnost i trebaju pažnju. 

2. Povrće i voće. Ozbiljni, znatiželjni, odlučni i ambiciozni ljubitelji povrća svoje ciljeve postižu pronalaženjem kompromisa. Ljubitelji voća vrlo su znatiželjni, društveni i taktični. Važno im je da ih oni oko njih razumiju, cijene život i znaju uživati u njemu. 



3. Gurmani: Ako vam je draže pojesti dobru pljeskavicu nego komad torte vi ste gurman. To su velikodušni, temperamentni i strastveni ljudi, cijene ljepotu u svim njenim manifestacijama. Aktivni su, nezavisni i ambiciozni, vole slobodu, pa je njihov život pun uspona i padova. 

4. Riba. Ljubitelji ribe grade jake porodične odnose i vjerni su u prijateljstvu. Vole red i žive bez mnogo drame, ali često se smatraju previše dosadnima, iako su zapravo jako zanimljive osobe koje su u stanju da se otvore u potpunosti pravim ljudima. 



5. Slatkiši. Ljudi koji vole jesti slatko su veseli, otvoreni i prijatni ljudi. Takođe su sentimentalni  i vrlo impresivni, nježni i dobrog srca. Često žele ugoditi drugima, ali su često i razočarani u ljude. Sve svoja emocionalne boli rješavaju sladoledom, čokoladom i drugim slatkišima.

Pokreće Blogger.