Psiholog odgovara na pitanja: Želim ostaviti ženu zbog ljubavnice, ali plašim se da će me varati

Deidre Sandrers je poznata ljubavna terapeutkinja koja nudi online pomoć ljudima u nedoumici. U narednom tekstu jedan čitaoc je objasnio svoj nesvakidašnji problem na šta mu je ona odgovorila. 


"Imam 49 godina. Supruga i ja smo se upoznali kad smo imali samo 17 godina i vjenčali se u roku od godinu dana. Imamo tri sina, ali ja sam duboko nesretan i usamljen. Naš brak je odavno gotov, ona me je zapostavljala i stavljala na posljednje mjesto na svojoj listi prioriteta godinama. 

Prije pet godina otvorio sam profil na stranici za upoznavanje i nakon nekoliko sedmica upoznao sam prekrasnu ženu. Ima 43 godine, i takođe je u nesretnom braku. Priznala je da je imala puno afera tokom svog braka. To me mučilo, ali uvjeravala me da je sa mnom drugačije. 



Uvjeravala me je da želi napustiti svog muža i savjetovala me da učinim isto. Planiram ostaviti suprugu sljedeće godine kada naš najmlađi sin završi školovanje i bude finansijski neovisan. Naša je veza još uvijek uzbudljiva kao i prvi put kad smo se upoznali. 

Ne mogu je se zasititi, a ona me zadovoljava na potpuno novi način. Ali nelagoda koju osjećam u vezi s njezinom prošlošću počela me je izjedati pa sam kreirao novi profil za upoznavanje kako bih je testirao. Očekivao sam da neće stupiti u kontakt ili da će barem reći da je ne zanima. 



Dogodilo se upravo suprotno. Bila je oduševljena na moju ideju potajnog i povremenog viđanja. Suočio sam se s njom, a ona se samo nasmijala i rekla da je znala da sam je ja testirao pa je odlučila da se zafrkava sa mnom. Ne vjerujem da je to istina. 

Spreman sam napustiti svoju porodicu zbog nje ali me muči velika sumnja da će moja buduća nova žena nastaviti da se viđa sa drugima. Šta da radim? Deidre odgovara: Oženili ste se dok ste bili vrlo mladi i to je možda najveći razlog zašto se tako dobro osjećate sa drugom ženom. 

Trenutno uživate u toj vezi ali što se tiče budućnosti - ako nemate povjerenja jedno u drugo bićete jako nesrećni u toj zajednici. Ne srljajte sa odlukom već se zapitajte šta sve možete izgubiti. Sa takvom odlukom dolazite u iskušenje da vas bliski ljudi i djeca zamrze i izgube svako poštovanje prema vama. 

Da li je gubitak poštovanja vaših sinova i slomljeno srce vaše supruge vrijedno neke veze u koju uopšte ne vjerujete? Naši instinkti postoje sa razlogom, i ako mislite da vam potencijalna buduća žena neće biti vijerna - vjerovatno neće. Što vam potvrđuje i njena prošlost i test kroz koji je prošla.

Pokreće Blogger.