Pišite svoju knjigu života, i ne dajte drugima olovku: 6 lekcija koje bi vam mogle promjeniti život

U životu je najteže prihvatiti činjenice u koje ne želimo da vjerujemo. Što ne znači da nisu istinite. 


1. Stvarnost je ono u šta vjerujete. Što god radili, koje god riječi govorili - sve je određeno jednom jedinom stvari - u šta vjerujete. Ako vjerujete u sve pozitivno, tada će i vaš život biti isti - vedar, dobroćudan i inspirativan. 2. Apsolutno nam niko ništa ne duguje. 

Ovo je nešto što je najteže prihvatiti. Ali što prije prihvatite ovu činjenicu, to bolje za vas. 3. Svi ljudi su različiti. Moramo poštovati individualnost svake osobe. Nije lako prihvatiti ovu ideju, jer toliko želite pronaći svoju "srodnu dušu" koja će biti baš poput vas i sve će činiti kako vi želite - to ne postoji. 



Moraćete zavoljeti raznolikost. 4. Na cijelom svijetu postoji samo jedna osoba koja vas može usrećiti. To ste vi sami. U našem životu ne ide uvijek sve onako kako bismo željeli. Ako ste od onih koji smatraju da nemaju sreće - uzmite stvar u svoje ruke, stvorite sebi osjećaj sreće u malim sitnicama svakodnevno i sve će se popraviti. 

5. Želite li promijeniti svoj život? Pa učinite to. I bez pitanja! Vrijeme je da se rastanemo od loših navika ili loših ljudi. Ako želite promijeniti svoj život, počnite nešto raditi po tom pitanju. Bez oklijevanja, straha i ispitivanja. Niko to neće učiniti za nas. 



Niko ne može pisati knjigu vašeg života. Napokon, olovka je u vašim rukama... Samo to učinite. 6. Prestanite se sažaljevati. Ako se osjećate kao neuspjeh, kako će se drugi ponašati prema vama? Samosažaljenje je najgluplje mučenje na Zemlji. 

Bez obzira koliko ste ogorčeni, ne krivite sebe i okolnosti, svoju glupost ili tromost. Prije svega promijenite svoj stav prema životu. A promjene će doći same od sebe. Sve ima svoje vrijeme. Sada ili nikad. Naučite živjeti ovdje i sada. Zauvijek zatvorite vrata prošlosti.

Pokreće Blogger.