Normalno je biti neraspoložen, nije normalno glumiti sreću: Šta psiholozi rade kad imaju loš dan

S vremena na vrijeme svi imamo loš dan ili loše raspoloženje. Čak i terapeuti - stručnjaci za mentalno zdravlje, koji naizgled imaju sve prave alate u svojim rukama, nisu imuni na njih. 


Imamo i uspona i padova, i to je normalno jer smo ljudi. Jedina razlika je u tome što su terapeuti obučeni za upravljanje stresom bolje od drugih,i ovo su njihove taktike kako da se izbore sa lošim emocijama. 1. Recite nekom drugom kako se osjećate: 

„Uvijek sa nekom dragom osobom podijelim svoja osjećanja. To mi pomaže da se osjećam bolje. Umjesto da ja nosim težinu onoga što osjećam sama, izbacim sve iz sebe i dijelim to s nekim drugim, skidam dio težine sa sebe. " - rekla je Rebecca Leslie , psihologinja iz Living Fully Psychological Services. 



2. Odjavite se sa društvenih medija: „Kad imam loš dan, posljednje što mi treba je još negativnosti. Stoga se namjerno klonim društvenih medija i vijesti, koje mogu biti prilično negativne - a ni jedno ni drugo mi nije potrebno nakon teškog dana. 

Lako je zatrpati se stvarima nad kojima nemamo kontrolu. Tako da u teškim danima smanjujem izloženost takvim stvarima i fokusiram se na ono što mogu kontrolisati. " - Kurt Smith , terapeut koji se bavi muškim savjetovanjem. 



3. Brinite o sebi: „Dozvoljavam sebi da uživam u vremenu odvojenom samo za sebe. Na primjer: pohađanje nekog novog kursa, gledanje filma, izlazak s prijateljima ili jednostavno odmaranje u krevetu. Punjenje baterija je važno za sve nas kako bismo obnovili energiju i nastavili dalje. " - kaže bračna savjetnica Anabel Basulto.  

4. Izađite napolje: „Izlazak napolje i šetnja imaju predivan uticaj na respoloženje." - kaže Rebecca Leslie. 5. Zaustavite katastrofu: „Kada imam loš dan, trudim se da ne pravim veću štetu. Samo zato što je jutro bilo teško, ne znači da će i dan biti loš; to što danas ide loše ne znači da mi je život loš, imajte to uvijek u glavi. " - govori Marisa Franco.

Pokreće Blogger.