Nisu bitne sve žene koje možeš odvesti u krevet - Bitna je ona kraj koje se želiš probuditi

Mnogo ljubavi imamo u životu, ali nije poenta imati ih hiljade, poenta je imati jednu ali vrijednu.


Koliko je onih s kojima možeš ići u krevet, a koliko malo onih s kojima se želiš probuditi... I ujutro, kada se rastajete, mahne ti rukom i nasmiješi se, pa onda cijeli dan čekaš da se ponovo sretnete. Koliko je onih s kojima možete uživati, ujutro piti kafu, razgovarati i prepirati se... 

S kojima vam je dobro i u radosti i u tuzi. Mnogo je onih sa kojima možete biti ali ne i voljeti ih... A tako je malo onih s kojima želite sanjati! Malo je njih čije lice vidite u oblacima, čije ime pišete na prvom zimskom snijegu. Koliko je malo onih s kojima možete šutjeti, koji razumiju sve na prvi pogled, kojima ne smeta davanje iz godine u godinu, i za koje možete, kao nagradu, prihvatiti bilo kakvu bol, bilo kakav gubitak... Da. ima mnogo onih s kojima možete ići u krevet a malo onih s kojima se želite probuditi. 

Mnogo je onih koji će te ostaviti kada dođu teška vremena, i tada shvatiš da nisu bitni oni već ta jedna osoba koja bi i tada ostala uz tebe... Mnogo je ljudi na svijetu, i od njih vidimo samo tijela. Tijelo nam ne treba, treba nam duša. Tijelo ima svoj rok trajanja - a duša je vječna.Biramo srcem, i svojim mislima. Rijetki su oni kojima dajemo svoje vrijeme, osmijehe i pred kojima otvaramo dušu. To ne zaslužuju svi oni koje možemo odvesti u kreveti, već samo oni kraj kojih se želimo probuditi - svako jutro!

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko imate PRETHODNO DOBIJENU DOZVOLU OD VLASNIKA SADRŽAJA

Pokreće Blogger.