Ne trošite život čekajući da se muškarac promijeni: Ako ga nisu promijenile vaše suze, teško će išta

Život je previše dragocjen da bi ga trošili čekajući da se muškarac promijeni. Da je htio već bi to uradio.


Žene iz nekog razloga smatraju da se trebaju žrtvovati radi održavanja veze. Takve žene ili su navikle na ravnodušnost svog muškarca ili su izgubile svako poštovanje prema sebi i svojoj ženstvenosti. Čini se da ova opcija može spasiti vezu, ali, to nije tačno. 

Prije ili kasnije postaće nemoguće izdržati, ogorčenost zbog onoga što se događa će rasti. Nakupljajući negativne emocije u sebi, žena dovodi u pitanje svoje zdravlje. Nastavljajući živjeti onako kako ne želite rizikujete da se izložite ozbiljnijim psihološkim poteškoćama. 



Morate voljeti sebe, i ne smijete gubiti dragocjeno vrijeme na nezdrave veze. Da, plakanje je normalna pojava sa kojima izbacujemo svoje emocije, ali ako plačete svaki dan i ako svako malo sebi kažete "Mrzim svoj život", "Tako sam nesretna" - to je dobar znak da živite pogrešan život.

Drugi problem je što mnoge žene žive svoj život u konstantnoj nadi da će se nešto promijeniti, da će se muškarac promijeniti; da će je naučiti voljeti, da će više pažnje obraćati na nju, da će biti bolji prema njoj, da će se promijeniti na bolje... E pa ako do sad nije - neće ni u buduće!



Ako zbog nekoga često plačete to nije osoba sa kojom bi trebali provoditi život. Nije ni čudo što je Gabriel García Márquez napisao: "Niko nije dostojan vaših suza, a onaj ko je dostojan nikada vas neće rasplakati." A kad shvatimo da zaslužujemo samo najbolje, tada će nam se to početi događati.

Pokreće Blogger.