Ne plašite se starenja i bora, plašite se svog nesrećnog razmišljanja: 20 savjeta bake djevojkama

Jednog dana, Margaret Manning odlučila je napustiti posao i osnovati zajednicu za žene starije od 60 godina pod nazivom 60 i ja. Ideja je bila nadahnuti žene da razmišljaju i pitaju se o smislu postojanja. 


Tako je Margaret napisala 20 savjeta za mlade djevojke koji bi im mogle biti od velike koristi: 1. Zapamtite da imate samo jedan život i ovo nije generalna proba. 2. Pokušajte biti pozitivni i u svemu pronaći nešto dobro. 3.Živi ovdje i sada. 

Živite svaki dan punim plućima, jer nikad ne znate šta vas čeka iza slijedećeg ugla. Zapamtite da se život može promijeniti u tren oka. 4. Volite svaku fazu svog života i ne plašite se proći kroz bilo koju od njih. Svaka od ovih faza ima svoju čaroliju. 



5. Naučite živjeti u sadašnjosti. Ako to možete učiniti dok ste mladi, to će vam biti vrlo korisno kada navršite 60 godina. 6. Život je prekratak da bismo se brinuli o stvarima koje će se dogoditi u budućnosti. Izađite napolje i uživajte u prirodi! 

7. Pronađite hobi koji će vam pružiti jedinstvene osjećaje u svakoj fazi vašeg života. 8. Starite dostojanstveno. Fokusirajte se na starenje na pozitivan način, umjesto da ga pokušavate izbjeći. Prihvatite promjene u svom tijelu i umu povezane sa godinama. 



9. Uvijek budite iskreni prema sebi. Učenje traje dugo, ali ostaje zauvijek. 10. Držite se svojih uspomena, ali nemojte biti prestrogi prema sebi. 11. Zaboravite na stereotipe društva o starenju. Ne brinite o ostarenju, već o tome da ne živite u dosadi. 

Starost je samo broj i ne definiše vas. Što god učinili, vrijeme neće stati. Zato počnite živjeti! 12. Živite jednostavno i štedite. Bavite se sportom, brinite o sebi, čitajte i putujte. 13. Ne trošite bogastvo na cipele jer ih muškarci ne gledaju. 14. Ne zatrpavajte svoj život beskorisnim stvarima i ljudima. 

15. Cijenite jednostavnost u životu, ali ne komplikujte. 16. Volite i poštujte svog muža i djecu onako kako biste željeli da vas vole i poštuju. 17. Dajte svoju ljubav slobodno i bezuslovno. 18. Budite saosjećajni prema sebi i ljudima oko sebe. 19. Snimite puno fotografija. Značiće vam mnogo u budućnosti. 20. Naučite opraštati dok ste mladi.

Pokreće Blogger.