Najbolji način da zadržite muškarca je da se ne udate za njega: 20 najboljih izreka poznatih žena

Donosimo vam dvadeset zanimljivih i humorističnih citata koje su izjavile svjetski poznate dame:


"Najbolji način da čovjeka natjerate da nešto učini je da mu nagovijestite da je prestar za takve stvari." - Shirley MacLaine, američka filmska glumica. "Sreća je dobro zdravlje i loše pamćenje." - Ingrid Bergman. "Nema težeg posla od pokušaja izgledati lijepo od osam ujutro do ponoći." - Brigitte Bardot.

"Tajna vječne mladosti je živjeti kreposno, jesti polako i lagati o svojim godinama." - Lucille Ball. "Ljepota za ženu postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada nema ništa osim ljepote." - Monica Bellucci.



"Postoje dva razdoblja u životu muškarca kada on uopšte ne razumije ženu: prije vjenčanja i poslije." "Karijere su ženama teže jer nemaju ženu koja bi ih tjerala naprijed." - Yanina Ipohorska. "Najbolji način da muškarca zadržite u ljubavi je ne udati se za njega." - Catherine Deneuve. 

"Bog je stvorio muškarca, a onda je odlučio da je sposoban za više i stvorio je ženu." - Adela St. John's. "Žena koja je čvrsto uvjerena u svoju ljepotu na kraju će moći uvjeriti sve ostale u nju." - Sophia Loren. "Najteži zadatak žene je dokazati muškarcu ozbiljnost svojih namjera." - Helen Rowland. 



„Postoji doba u kojoj žena mora biti lijepa da bi voljela. A onda dolazi doba kada ženu treba voljeti da bi postala lijepa. " - Françoise Sagan.  "Zašto se supruga deset godina trudi da promijeni navike svog muža, a zatim se žali da on nije muškarac za koga se udala?" - Barbra Streisand.

"S godinama ne postajemo bolji ili gori, već samo sličniji sebi." - Maj Lamberton Becker. "Idealan suprug je uvijek oženjen drugom ženom." - Faye Dunaway. "Ako muž bez razloga daje svojoj supruzi cvijeće, onda mora postojati razlog." - Molly Magee.

Pokreće Blogger.