Najbolje ćete procijeniti osobu po načinu govora: Preljubnici obično tvrde da svi varaju

Najbolji način da procijenite osobu jeste da obratite pažnju na to kako se ona odnosi prema vama. 


Kriva osoba učiniće da se osjećate krivim zbog svega: Osjećaj krivnje snažan je faktor koji često tjera ljude da usmjeravaju nerazumnu agresiju na druge, otkrivajući tako dio sebe koji bi željeli sakriti. Ako vas neko pogrešno optuži za nešto što vi sigurno niste učinili, ta osoba se vjerovatno i sama osjeća krivom za to. 

Preljubnik će vas optužiti da varate: Ako čujete onu klasičnu izjavu "Ma svi varaju; Nema čovjeka na planeti da ne vara" vjerujte da ona dolazi od čovjeka koji je sklon preljubama i aferama. Vijeran čovjek će biti svjestan da ima mnogo prevara oko nas, ali će isto tako glasno reći da postoje i izuzeci.



Lažljivac će vas optužiti da lažete: Čovjek vidi svijet iz svoje perspektive, zato će lažljivac misliti da svi ostali lažu. Njegove će optužbe biti toliko uporne da ćete čak sumnjati u adekvatnost vlastite percepcije stvarnosti. Sa takvima je najbolje ne raspravljati o tome.

Izdajnik će vas optužiti za izdaju: Jedna stvar je biti uhvaćen na djelu, ali stalno slušanje optužbi u vašem smjeru, ako niste učinili ništa loše, nije fer. Čovjek koji jednom izda će to vjerovatno učiniti ponovo, i zbog toga će misliti da svi ostali žive po tom principu.



Nesigurni ljudi učiniće da se osjećate nesigurno: Ruganje nekome zbog njegovog izgleda, fizičke nesavršenosti ili psiholoških problema siguran je znak duboko ukorijenjene sumnje u sebe. Ako vidite da se neko prema vama odnosi nedostojno, stavite je na njegovo mjesto.

Pokreće Blogger.