Muž mi je rekao da me više ne voli pa sam preduzela drastične mjere: Sad smo srećniji nego ikad

Mnoge velike ljubavi, veze i brakovi propadaju zbog tvrdoglavosti i ponosa. Ako želite spasiti svoj brak važno je da priznate svoje greške. Jer ljubav ne prestaje tek tako, nešto je moralo uticati da oslabi.


Ja imam 33, a moj muž 35 godina. Zajedno smo 12 godina, a deset smo u braku i imamo dva prekrasna dječaka.. Posljednjih smo se mjeseci više svađali. Skoro da nismo uspjeli jedne rečenice sastaviti da se ne posvađamo, bilo je očigledno da je naš brak došao do tačke pucanja.

Jedne večeri imali smo žustru svađu u kojoj su pale neke teške riječi za koje vjerujem da su bile gurane pod tepih već dug vremenski period. Jasno je da se u ljutnji kažu i stvari koje ne mislimo, ali ovaj put on je mislio i osjećao baš sve što je rekao.



"Mislim da te ne volim više!" rekao je. Te riječi kao da su me probole kroz srce. Da u braku ima neslaganja, svađe, ljutnje, histerisanja... ali ljubav uvijek izgladi sve probleme. A onda kada ljubavi nestane - tada nestaje i brak.

"Kako misliš ne voliš?" - pitala sam ga potrešena njegovim riječima. "Već dugo vremena sam razmišljao da li je prolazna faza ali shvatio sam da nije. Poštujem te kao ženu ali ne mogu reći da te volim. I ne znam šta da radimo po tom pitanju.".



Pustili smo da svađa prenoći i popričamo ujutro. Tu noć nisam spavala, samo sam razmišljala o tome gdje sam možda pogriješila. Shvatila sam da sam griješila strašno. Previše sam se posvetila djeci, a premalo sebi, njemu i nama. Dane sam provodila u pidžami raščupana, a za njega nikada nisam imala vremena.

I kada bi mi prišao rekla bih mu da sam previše umorna. Tako smo funkcionisali skoro pola godine, čudi me da me do sada nije i ostavio s obzirom kao sam se ponašala. Sutradan smo otvoreno popričali o svemu, priznala sam da sam svjesna svojih grešaka i da sam spremna da poradim na našem odnosu.

Pristao je da pokušamo sve ispočetka, i vjerujte mi - od tada nismo imali niti jedne velike svađe. Shvatili smo da sve možemo riješiti na jednostavan način, kroz priču i miran razgovor. Uspjeli smo vratiti ljubav i romantiku u našu vezu, i od tada imamo svake sedmice 3 noći samo za sebe kada nam djecu čuva njegova majka.

Vjerujem da mnoge žene imaju sličan problem, i isto tako mislim da mnoge nisu spremne priznati svoje greške. Srećom, moja razumna strana mi je pokazala koje stvari trebam mijenjati i to sam učinila. To je spasilo moj brak. 

Pokreće Blogger.