Kada se dotjerujete - Činite to zbog sebe, a ne zbog drugih: 5 savjeta legendarne bake

Iris Apfel, modna ikona i dekoraterka interijera uskoro slavi stoti rođendan. Ova legendarna baka ima lako prepoznatljiv, eklektičan i hrabar stil koji je oduševio mnoge ljude širom svijeta. 


Moderna baka je jako popularna na društvenim mrežama, a njene zanimljive objave imaju i po sto hiljada lajkova. Pored toga što nas stilski inspiriše, podijelila je sa nama nekoliko životnih savjeta: 1. Ne traži reprizu lijepih događaja. "Ako je iskustvo bilo predivno, ne pokušavajte ga ponovno proživjeti"

"Nikada neće biti tako lijepo kao što je bilo prvi put." 2. "Ako želite ostati mladi, razmišljajte tako" „Humor, radoznalost i radost - to je glavni moto mog života. 3. Bore su OK! To što pokušavate zamaskirati svoje bore raznim tretmanima - izgleda jako glupo. 4. Ne prodavajte se za novac. "Ako ste sretni, pronašli ste ljubav, okruženi ste dobrim ljudima, radite ono što volite i dajete drugima koliko možete - to je uspjeh", piše Iris. 5. Nemojte biti kao svi ostali: "Rano sam naučila da moram biti svoja da bih bila zadovoljna", piše Iris. 

„Kada se ne oblačite kao svi ostali, ne morate razmišljati kao svi“, piše ona. A ovako je Iris govorila šta je bitno za sretan brak: Imajte smisla za humor. Poštujte jedni druge. Dajte jedno drugom prostora. Nećete se uvijek složiti, ali pokušajte ostati na istoj talasnoj dužini. Radite zajedno nove stvari. Prihvatite da vam se neće uvijek svidjeti iste stvari i ljudi. S vremena na vrijeme učinite nešto što vaš partner želi. Ako vaš partner ne želi nešto učiniti, a vi to želite, učinite to svejedno. 

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.