Sa 56 godina izgleda kao cura: Monika Beluči ističe svojih 5 trikova za mladolik izgled

Kako izgledati mladoliko i poslije pedesete godine? Monika Beluči ima svoje tajne, koje svima mogu pomoći. Što se tiče figure, Monika se ne ulaže puno u nju ali vodi mnogo računa o koži.


1. Obavezno skidanje šminke: Iako su šminka i Monika nerazdvojni, ona svakog dana poštuje jedno najvažnije pravilo - skida je prije odlaska u krevet. Potrebno je da koža diše tokom spavanja, to je osnovno pravilo dobrog izgleda. 

2. Pije puno vode: Voda je osnova čovjekovog organizma i uvijek je dobro piti je što više. Pijenje dovoljno vode dnevno održava našu kožu hidriranom. 3. Ne pretjerujte u njezi kose. Dovoljno je da perete kosu dva puta sedmično a za njegu koristite maslinovo ulje.



4. Ne pretjeruje u treninzima i ne broji kalorije. Monika Beluči voli sport i voli da vježba, ali ne u toj mjeri da je zaluđena sa tim. Kada dobije koji kilogram umjesto da se baci u trening ona radije bira crnu garderobu kako bi to graciozno prikrila. 

5. Nosite laganu šminku a odbacite sve agresivne proizvode. Vaša kože će vam biti zahvalna. Pored svojih trikova Monika je uvijek govorila da ne treba biti previše opsjednut svojim tijelom: "Zapamtite da ste više od svog izgleda. 




Znam da ljepota poziva na određenu znatiželju, ali, jedna davna izreka mi je uvijek u glavi: Ljepota je duga samo pet minuta ako nemate ništa drugo što bi podržalo tu znatiželju. Mislim da ne bih napravila ovakvu karijeru da sam samo lijepa. Važno je da vas ljudi mogu voljeti zbog drugih kvaliteta a ne samo ljepote.

Pokreće Blogger.