Psiholog Labkovski: Sreća nije novac, muž, putovanje ni karijera - Sreća je nešto drugo

Psiholog Mihael Labkovski se u svom tekstu osvrnuo na temu sreće - šta ona zapravo znači?


Mnogi ljudi misle da je sreća u novcu i postignućima. Smatraju da broj cifara na računu određuje njihov status. Drugi misle da je sreća u ispunjavanju nekog plana kojeg su mu roditelji zacrtali. Imajte djecu, nabavite dobar stan i tri puta godišnje letite na odmor.

Budite potpuno „normalni“, socijalno odobreni i prihvatljivi. Treći vjeruju da je sreća kada imate mnogo prijatelja koji vas stalno negdje zovu, imate česta okupljanja, itd... I niko nije u pravu. Jer sve navedeno nije ništa više od alata za sreću. Generalno. 



Možete imati sjajnu porodicu, ali ne i biti sretni kad se kući vratite umorni s posla. Možete raditi posao koji volite, ali toliko se zbunite oko dostignuća i plata da nikada nećete osjećati zadovoljstvo raditi ono što volite. Zapravo, sreća nije u novcu, mužu / ženi, putovanju ili karijeri. 

To nije poziv ili prijateljstvo. Sreća je ono kako se SADA živi. Sreća nije destinacija do koje ćete jednog dana doći i od tada će sve biti kako ste željeli. San za kojim ste patili dugi niz godina je bezvrijedan. A oni koji su za svojim snovima išli upravo sa znojem i patnjom na kraju shvate da su propustili mnogo. 



Sreća je kad se probudite i osjećate se dobro bez da imate povoda za to. Tek tako. Doručkujete i srećni ste. Vaš doručak je tako sladak. Idete na posao tramvajem i srećni ste. Dolazite kući radujući se onome što vas tamo očekuje. Tada je put do vaših cilja jednak trenutku njegovog postizanja. Da li razumiješ? Sreća je OVDJE I SADA.

Pokreće Blogger.