Ni novac ne pomaže ženi koja se ne zna obući: 8 modnih stilova kraljice stila

Carine Roitfeld je jedna od najbolje stilizovanih žena u svijetu mode, i bivša urednica francuskog izdanja magazine Vogue. Kao modni uzor mnogim damama, dala je smijernice kako da pronađete svoj stil, i budete uvijek dobro obučene. 


1.Ignorišite trendove. Ako postoji neki modni detalj koji je trenutno popularan, a vi ga ne volite, nemojte ga ni kupovati. Nije bitno što je sad u trendu. Ako kupite hlače koje na sebi imaju uzorke cvijeća, taj trend će proći i vi ćete opet morati kupovati hlače. Zato kupujte klasiku. Ona nikad ne izlazi iz mode. 

2. Uvijek u ormaru imajte crnu suknju, i to ne jednu nego više. Crna suknja je temelj svih kombinacija. U ormaru imam zaista mnogo crnih suknji, koje kombinujem na mnogo načina. Nekada sam i nosila lude i šarene stvari, ali kada sam postala baka, tako sam htjela i izgledati. 



3. Nemojte kopirati kombinacije sa modnih pisti. Nemojte nikada kupovati puno brendiranih stvari, svi ćete lilčiti jedni na druge, i to će vam brzo dosaditi. Radije kupujte po svom nahođenju i sami osmišljavajte kombinacije. 

4. Staru odjeću ne bacajte – prekrojite je. Prekrajanje stare odjeće je zabavno, jer toj staroj odjeći dajete novi život. Od širokog možete praviti usko, od dugog kraće, i još mnogo toga. Ako to ne znate sami, odnesite krojačici i kažite joj svoje ideje. 



5. Ako dobro poznajete svoje tijelo znaćete šta da obučete. Ja svoj stil gradim prema proporcijama svog tijela. Kada god sam nešto kupila nisam u potpunosti bila zadovoljna, dok nisam bolje upoznala svoje tijelo. Npr, ako ste niski, neće vam dobro stajati široke hlače, i na njih nećete trošiti novac, nego na hlače koje laskaju vašoj figuri. 

6. Kombinujte mušku i žensku odjeću. Iz muškog ormara možete uzeti kožnu jaknu i kombinovati je sa svojom svilenom košuljom. Takođe, možete uzeti mušku bijelu košulju i kombinovati je sa svojim sakoom I džinsom. 7. Kad ne znate šta biste obukli, obucite nešto što vam je najudobnije. 

Sve žene ponekad otvore ormar i kažu da nemaju šta da obuku. Dugo gledamo i biramo šta ćemo, i na kraju se vratimo onome u čemu se najbolje osjećamo, naročito onda kada se osjećamo umorno i neraspoloženo. 

8. Ne kupujte uzalud preskupu odjeću. Ne rizikujte sa skupom odjećom, radije uvijek uzmite klasiku, ili jeftinu trendi odjeću. Moglo bi vam se desiti da potrošite novac na skupu odjeću koju nosite veoma rijetko, ili čak nikad, pa zašto onda rizikovati.

Pokreće Blogger.