Lijepe vijesti za sve starije od 40. godina - 5 razloga zašto se taj period života smatra najboljim

U ljudskom životu postoje tri razdoblja - mladost, zrelost i starost. Naučnici tvrde da je zrelost najkvalitetnije doba u kojem je čovjek najispunjeniji. Evo nekoliko dokaza zašto.


Zrelost nastupa nakon 40-te godine i traje 30 do 35 godina nakon čega nastupa starost. Zrelost - doba sreće: 1. Ovo vrijeme traje oko 30 godina. Ideja da u ovom dobu započinje nagli pad fizičkih i intelektualnih sposobnosti smatra se zastarjelom. 

Ako slijedite ispravan pristup svom zdravlju, oni ne samo da ne nestaju, već mogu biti i bolji. Kao što ste učili sa 15 i 20 godina, tako je važno da učite i poslije 40. Održavajte svjoje moždane funkcije tako što ćete ih svakodnevno vježbati i za vas neće uskoro biti starosti. 



2. Period zrelosti s pravom se može nazvati najudobnijim periodom života, jer kombinuje zdravlje, mogućnosti i životno iskustvo. 3. Prema statistikama, ljudi sa 65. godina smatraju se najsretnijima. 4. Nakon 40-te godine imaćete prekrasan period kada ćete imati vremena za sve što volite, zdravlja, i uživanja. 

4. Carl Gustav Jang je davno rekao: "Život zapravo počinje u 40-oj: Do tada samo vršimo istraživanje!” 5. Andy Rooney kaže: Što sam stariji, to sve više poštujem žene starije od 40 godina. Evo nekoliko razloga: Žena starija od 40 godina te nikada neće probuditi usred noći da bi te pitala: 



“O čemu trenutno razmišljaš?” … Jednostavno je ne zanima. Kada žena starija od 40 godina ne želi gledati utakmicu, ona ne sjedi pored tebe kukajući. Ona će se zabaviti nečim drugim, nečim za što je raspoložena. A većinom je to nešto mnogo zanimljivije od utakmice. 

Žena starija od 40 samu sebe dovoljno poznaje da bi znala ko je i šta želi. I od koga želi. Samo mali broj žena starijih od 40 zanima što ti misliš o njima. Žene starije od 40 zrače ponosom. Zato ne žalite što godine prolaze nego se radujte svakoj fazi svog života. Život je sam po sebi blagoslov.

Pokreće Blogger.