Kad muškarcu pružiš stvari koje voli neće imati želju da ide drugoj: 5 pravila uspješne veze

Ni jedan muško-ženski odnos nije isti i ne postoji sjajan recept kako bi sve bilo idealno. Ali, postoje određene stvari koje većina  muškaraca očekuju od svojih ljepših polovina.


Potrudite se da mu omogućite sljedećih pet stvari i ostvarićete dugotrajnu i uspješnu vezu: 1. Nježnost i pažnja: Iako svi misle da je jedino ženama potrebna pažnja i nježnost, to nije istina. Muškarcima, bez obzire na godine i status, takođe su potrebni pažnja i nježnost. 

Ne trebate misliti da su slabi i nezreli i da u partneru pronalaze majčinu ljubav, već baš suprotno. Koliko god izgledali jaki, osjetljivi su i potrebna im je zaštita. Jer, isto tako i oni vas štite i brane od drugih. Svako voli čuti par lijepih riječi, komplimenata, utjehe.. 



2. Prostor: Nikada nemojte da „gušite“ svog partnera. Njima je potreban lični prostor. Kao i svima nama. Ukoliko ga budete non stop zvali, slali poruke, pitali da li vas i koliko voli, slali mu svake minute milion srca i poljubaca, otjeraćete ga od sebe! 

Pustite ga da slobodno diše.. koliko god ga voljeli i vaša osjećaja bila jaka, morate ih pokazati na drugačiji način. Inače, ćete ovakvim ponašanjem vrlo lako da izgubite svog voljenog.. 3. Razumijevanje: Razumijevanje predstavlja veliki problem kod muškaraca. 



Oni imaju svoje neke osnove potrebe: poslovne, privatne, seksualne, društvene,a ženama je mnogo teško da to razumiju. One ih optužuju da nemaju dovoljno vremena za njih, da ih ne razumiju. U vezama gdje nema dovoljno razumijevanja od strane žene, većinom su osuđene na propast. 

Muškarac će se uvijek založiti i potruditi oko žene koja ima razumijevanje za njega. Takve žene se nikada ne ostavljaju. 4. Poštovanje: Muškarac će se jedino osjećati smireno i bezbjedno, ukoliko ga njegova žena poštuje. Oni nekada neće da priznaju , ali im je od velike važnosti da ih žena poštuje. 

Poštovanje smatraju veoma bitnom stavkom za uspješnu vezu. 5. Važnost: Koliko god je muškarcima važno poštovanje, isto toliko im je važno da se u prisustvu žene osjećaju važno, cijenjeno i željeno. Ako muškarac shvati da pored sebe ima ženu koja je vrijedna poštovanja i koja nije s njim samo zbog novca, učiniće sve da bi ona bila srećna.

Pokreće Blogger.