Iz iskustva razvedenih parova: 7 stvari zbog kojih se partneri udaljavaju u vezi i braku

Da, prevara je jedna od najgorih stvari s kojom se osoba može suočiti u vezama, ali postoji mnoštvo drugih problema koji su jednako loši i neki koji su mnogo gori, razvedeni parovi objašnjavaju:


1. Loša komunikacija: Kad su u pitaju veze komunikacija je najvažnija. Vi kao ljubavnici morate se moći emocionalno osloniti jedni na druge. Zbog nesposobnosti za komunikaciju s partnerom osjećate se emocionalno izolovano i to niko ne želi doživjeti. 

2. Udaljavanje: Kad osjetimo kako se naš partner udaljava, najbitnije je da probate pronaći rješenje za problem koji je doveo do toga. 3. Ljubomora: Biti ljubomoran u vezi nikada nije dobra stvar. Zbog toga ste oboje nesrećni. Uz ovakve stvari postaje jasno koliko je uopšte nepovjerljiv odnos i naglašavaju se negativni aspekti u velikoj mjeri. 4. Skrivanje osjećaja: U vezi je vrlo bitno reći sve što osjećate, i lijepa i ružna osjećanje. Vaš partner ne čita misli . 5. Laganje: Laž je jedna od najgorih stvari koju možete učiniti u vezi. Bez obzira da li lažete o nečemu velikom ili nečem malom, ovo je plodno tlo za bolna iskustva i pokazuje ozbiljan nedostatak poštovanja. 

6. Osjećaj da vas partner više ne voli: Kad se viđate s nekim ko ne čini da se osjećate voljeno, to je kao da ništa nema smisla. Pitate se šta se dogodilo s osobom u koju ste se zaljubili i zašto su se stvari promijenile. To može lako dovesti do raskida ako ne poradite na tom problemu.7. Ostajanje s nekim iz pogrešnih razloga: Kad ostanemo zajedno iz pogrešnih razloga, to dovodi do toliko mnogo problema. Naravno, možda ne želite biti sami, ali ima li smisla biti u vezi s nekim ko vas u stvari i ne zanima? Praktičnost nije bitna kada je sve pokvareno i može vas natjerati da se osjećate zaglavljeno.

Pokreće Blogger.