Žene testirajte svoje muškarce: Bivši agent FBI-a otkriva 3 načina kako prepoznati lažova

Svaka osoba ponekad laže, ali kada je riječ o važnim životnim stvarima bilo bi dobro znati prepoznati govori li neko istinu ili laž. Bivši agent FBI-a donosi neke svoje taktike za koje kaže da provjereno rade.


Izrazi lica, govor tijela i drugi verbalni pokazatelji mogu otkriti da li sagovornik laže ili ne. Obratite pažnju na sljedeće stvari: 1. Ne odgovara na pitanje sa DA ili NE. Kada nekome postavite direktno pitanje i vaš sagovornik ne odgovori sa Da ili Ne, već radije zakomplikuje odgovor to bi mogla biti crvena zastavica. 

Sa dugim i zamršenim odgovorima sagovornik pokušava da se opravda i to vrlo često pokazuje da laže. 2. " Pa ...". Ako nekome postavite direktno pitanje, gdje je isto odgovor da ili ne, a odgovor koji dobijete započinje riječju „Pa“, velika je vjerovatnoća da smišlja šta će da kaže i ne želi reći istinu. 



Kada osoba govori istinu ona odlučno odgovara na pitanje direktno, bez mnogo okolišanja. 3. Pitajte sagovornika: "Zašto bih ti trebao vjerovati" - Ako na to pitanje dobijete odgovor: "Zato što ja govorim istinu" vrlo je vjerovatno da je vaš sagovornik iskren. 

Ali ako dobijete odgovore poput: „Ja sam iskrena osoba“, „Ne moraš mi vjerovati ako ne želiš“ ili „Nemam razloga za laž “ - to su već znakovi da se sagovornik pravda zbog nečeg izgovorenog. Lažovi se često koriste pasivno-agresnivnim tehnikama da bi se opravdali.



Ovaj pasivno - agresivni pristup koriste osobe koje su napadnute na neki način i žele da preokrenu napad u svoju korist. Po tome ćete najlakše prepoznati kada neko nešto mulja. Naravno, ovo nije nužno 100% tačno ali svakako se možete poigrati sa ovim taktikama i provjeriti svoje partnere ili prijatelje.

Pokreće Blogger.