Žena u 40-im godinama: "Postoji 10 stvari za koje smo prestare"

Da li ste ikad čuli izreku „Stari ste onoliko koliko se osjećate starima“? Nažalost, moramo vas razočarati, ali to nije tačno. Koliko god mislite da ste cool, vjerovatno ne biste mogli dešifrovati poruke današnjih tinejdžera, i vjerovatno imate problema sa donjim dijelom leđa. 


Kako god se osjećate postoje neke stvari za koje smo možda prestare. 1. Rok koncerti ili festivali. Rok festivali uvijek zvuče super u teoriji. Ali kad dođete tamo, i vidite ogromnu masu ljudi, i veliki red za pivo, stajanje tu okruženi strancima je jednostavno nešto za mlađe od vas. 

2. Guglate vaše simptome. Generalno, guglanje simptoma je loša ideja. Čak i ako ne upadnete u začarani krug stresiranja oko bolesti, svakako ćete se osjećati staro i bolesno. Ako i imate neke simptome, otidite doktoru. Ne tražite na internetu dokaz da ste jednom nogom u grobu.



3. Mamurate vikendima. Nekoliko čaša vina? To nije problem, ali mnogo više čaša vina, sa presijecanjima žestinom je loša ideja. Ujutro ćete se osjećati kao da vas je pegazilo krdo slonova. 4. Smarate stare školske prijatelje na Fejsbuku. Niste svoje školske prijatelje vidjeli decenijama i mislite da je Fejsbuk odlčan način da vidite gdje su i šta danas rade. 

Poželjećete da se dopisujete sa njima i da se prisjećate gluposti koje ste činili u prošlosti ali mnoge to više ne zanima jer su nastavili dalje svojim životima, preopterećeni svakodnevnim obavezama. 5. Nosite neudobnu obuću. Ljudi u dvadesetima i tridesetima će izdržati u svim vrstama neudobne obuće u ime mode. 



Ali u četrdesetima nam je komfort najbintiji i tako treba da bude. 6. Idete na zabavu koja počinje u 10. Nema poente da se lažete da je 10 sati naveče sjajno vrijeme da nekud izađete, kad ste svjesni da biste u to doba najradije bili u udobnoj pidžami u krevetu. 7. Zamarate se sitnicama.

Niste više klinci pa da histerišete kada stvari ne idu po vašem planu. Odrasli ste i do sad već naučili da se neke stvari ne mogu isplanirati. 8. Slikate selfije. Kada 40-ogodišnjaci prave selfi to je uvijek uhvaćeno iz čudnog ugla i pokazuje tamne kolutove ispod očiju i podbradak, što čini da izgledaju još starije. 

9. Nosite neudobnu odjeću. Džins bi trebalo da je udoban, ali što ste stariji ipak treba da tražite hlače koje nisu preuske, jer ne želite da vas išta steže. 10. Nemojte govoriti: „To nije bilo tako u moje doba“. Ako ste stalno žalite na to kako se svijet promijenio od onog vremena koje vi pamtite i volite, tako ćete svima oko vas dati do znanja da ste ostarili.

Pokreće Blogger.