Zašto muškarci traže rezervnu ženu: Za problem je nekad odgovorna i supruga

Uspješni, snažni i oženjeni muškarci su poželjni svakome a pogotovo mladim i lijepim ženama, kojima je potrebna sigurnost kako finansijska tako i emotivna. 


Istina je da mnogi muškarci koji varaju svoju ženu  ne žele priznati da je njima i njihovoj supruzi dosadno. Oni žele zadržati taj dugogodišnji odnos, a pritom žele nešto uzbudljivije. Možda je žena postala sve zahtijevnija, hirovitija, s vremenom se promjenila, i to muškarca brzo umori i poželi pobjeći. 

Zato pribjegavaju ljubavnicama. Zapravo nisu one ljubavnice, one su rezervne žene koje su nekim muškarcima neophodne nakon što shvate da su njihove žene postale dosadne i nezainteresovane za njihov odnos. Takva veza, sa rezervnom ženom, naziva se veza u sjeni.



Veze u sjeni najčešće se nude naivnim i osjećajnim ženama, a muškarci se plaše njihove legalizacije, ali plaše i se i gubitka istog. Plaše se gubitka i žene i ljubavnice, takvim muškarcima su potrebne obe. Vrlo je teško kontrolisati ženu, posebno onu „rezervnu“. 

Takve žene hoće sve, hoće da budu prve i jedine ali to se rijetko kad desi. Rezervna žena postoji samo da popuni rupu koju je stvorila ekskluzivna žena. Rezervna žena postoji da pomogne muškarcu da se izbori sa svojim problemima ili sa krizom srednjih godina, u zavisnosti u kojem dobu se nalaze.



Muškarci najčešće varaju kada imaju problem u svom braku, bilo da je ljubav oslabila ili da je više i nema. Teško je napustiti dugogodišnji odnos i osobu sa kojom ste izgradili mnogo. Zato je mnogima ljubavnica najbolje rješenje za te probleme. "Rezervna žena" nije nužno ljubavnica, već vrlo bliska i potrebna žena, koju je muškarcu uvijek žao izgubiti. 

Bilo kako bilo, takav odnos nije fer ni prema jednoj ženi. Takav odnos je odlika sebičnog muškarca, koji vjerovatno ne želi ili nema hrabrosti da sa svojom ženom rasprave o problemu i pokušaju pronaći rješenje. Veza u sjeni je kukavičluk i niko nije zaslužio da bude žrtva toga. Zato razmislite bolje prije nego što se upustite u takav odnos.

Pokreće Blogger.