Za sve ljubitelje dobrog filma: 6 sjajnih filmova iz 2019 koje ne bi trebali propustiti

Ako već dugo niste gledali dobar film, vrijeme je da to promjenite. Donosimo 12 izvanrednih filmova koji su se pojavili na platnima prošle 2019. godine.To su filmovi koji vas neće vas ostaviti ravnodušnim. 


1. "Ford v Ferrari". Amerikanac Henry Ford II odlučuje poboljšati imidž svoje kompanije i započeti proizvodnju premium automobila. Nakon što je pokušaj otkupa gotovo bankrotiranog Ferrarija završio neuspjehom, Henry uzima stvari u svoje ruke. 

2. "A onda smo plesali". Istorija profesionalnih plesača. Od ranog djetinjstva, Merab pleše sa svojom partnericom Mari u gruzijskom ansamblu. Ali njegov život se dramatično mijenja kada upozna novog umjetnika trupe... 3. "Belle Époque". Zamislite da imate priliku putovati u prošlost, u trenutak koji poželite. 



Koje greške biste željeli ispraviti? U ovom filmu postoji kompanija koja pruža uslugu obnavljanja svih prošlih događaja po narudžbi. Jedan od klijenata ove kompanije je umjetnik koji je prošao kroz krizu sa svojom voljenom. Odlučuje riskirati i sve promijeniti, vraća se u prošlost kad je upoznao svoju ljubav. 

4. "Bračna priča". Supružnici koji su ujedno i glumci se razvode... Suprug u braku je apsolutno zadovoljan svime, a supruga vjeruje da se izgubila i zbog toga želi razvod i seli se s sinom iz New Yorka u Los Angeles. Tamo će glumica imati novi život i novu ulogu u seriji. Ali stvari ne idu uvijek glatko i kad se promjeni sredina. 



5. „Nevjerovatni život psa Enza“. Priča o ambicioznom trkaču Dannyju i njegovom odanom četveronožnom prijatelju, psu Enzu. Svako od njih ima svoju trku, ali obojica razumiju da pobjeda nije u preticanju rivala, već da se treba vratiti na stazu nakon poraza i proći je dostojanstveno, čak i ako je put sklizak.

6. "Apollo 11". Apollo 11 je svemirska letjelica kojom je upravljao zapovjednik Neil Armstrong, 1969. godine. Film sadrži rijetke snimke, priče učesnika i očevidaca značajnih događaja na polju astronautike. Nakon gledanja, neće biti sumnje da je sve ovo stvarnost.

Pokreće Blogger.