"Što je veća borba to je veća i nagrada": Inspirativne riječi genijalnog Nik Vujičića

Nik Vujičić  je australijski motivacijski govornik, srpskog porijekla, i jedan od najčitanijih autora.


U čemu je poenta biti potpun spolja, ali prazan iznutra? Odreknite se života sa samosažaljevanjem u zamjenu za život sa svrhom. Stalno se krećite naprijed, jer akcija stvara impuls, a impuls stvara nepredvidive mogućnosti. Strah je veći invaliditet nego nemati ruke i noge.

Šta vi mislite da treba da izaberem: da budem ljut na Boga zbog onoga što ja nemam ili da mu budem zahvalan za ono što vi imate?  Zapamtite – akcija izaziva reakciju. Kada ste u iskušenju da napustite svoje snove, natjerajte sebe da pokušate još samo jedan dan, jednu nedelju, još jedan mjesec, još jednu godinu… 



Bićete iznenađeni onim što se dešava kada konstantno odbijate da odustanete. Nije kraj sve dok vi tako ne odlučite. Moj cilj je da vas ohrabrim da prebrodite svoje probleme i teškoće, da biste mogli da pronađete svoj put do srećnog života. Ako ne možete da dobijete čudo, postanite jedno. 

Svako od nas se nada da će njegovo znanje i talenat koristiti nečemu većem od samog plaćanja računa. Izazovi postoje da bi ojačali naša uvjerenja, a ne da bi nas pregazili. Motivacija vas vodi kroz dan, ali inspiracija vas vodi kroz život.



Na početku nisam bio spreman da shvatim da ono što nije uredu sa mnom, nije moje tijelo, već ograničenja koja sam postavljao sebi, kao i moja ograničena verzija mojih životnih mogućnosti.   Možda nemam ruke kojima bih mogao da držim ruke svoje žene...

...ali da bih držao njeno srce, ne ne trebaju mi ruke. Njeno srce je ono što želim da držim. Postoje dvije vrste rizika u životu: opasnost od pokušavanja i opasnost od nepokušavanja. Uvek postoji rizik koliko god pokušavali da zaštitite sebe. Što je veća borba to je veća i nagrada. 

Pokreće Blogger.