"Ne zanemarujte svoje osjećaje: 5 lekcija sam naučila od muškarca koji me nije volio"

Svi padamo u istu zamku: Sretnemo osobu koju smo, kako se čini, tražili čitav život, zaljubljujemo se i očekujemo ljubav. Kako vrijeme prolazi shvatimo da nam ne uzvraćaju ljubav istom mjerom.


Tako je bilo i sa mnom. Iz veze sa muškarcem koji me nije volio naučila sam 5 vrlo bolnih, ali istovremeno vrlo vrijednih lekcija: 1. Ne skrivajte svoja osjećanja: Ne pokušavajte potisnuti osjećaj tuge ili zapostavljenosti koju osjećate zbog svog partnera. Ne govorite da ste ga samo umislili - jer ne osjećate se tako bez razloga.

Otvoreno pričajte o svojim osjećanjima a ako vaš partner nije zainteresovan da priča sa vama i da vam pomogne da riješite probleme onda mu nije ni stalo do vas. 2. Ne zanemarujte crvene zastavice Ako ste imalo razumni u ljubavi tada nije teško primijetiti znakove upozorenja, takozvane "crvene zastavice".



Problem je što zaljubljena osoba podsvjesno gurne pod tepih sve alarmantne signale i voli nešto što zapravo uopšte ne postoji. Ne zanemarujte „crvene zastave“, shvatite kada nekome niste na prvom mjestu u sistemu životnih prioriteta. Slažem se, reći sebi istinu je bolno i neugodno. Ali vjerujte mi, obmanjivanje sebe je puno gore.

3. Vrijeme našeg života je neprocjenjivo: ne trošite ga na ljude koji vas ne vole i nikada vas neće voljeti. Najtužnije je što trošite dragocjeno vrijeme na pogrešnu osobu. Ne možeš očekivati ​​da te vole samo zato što ti njih voliš. Da je sve na svijetu tako jednostavno, živjeli bismo u rajskom vrtu, okruženi prekrasnim cvijećem i jahali jednoroge.



U životu je sve drugačije, a neuzvraćena ljubav događa se često. 4. Ne molite za ljubav: Nikad nisam pomislila da ću se poniziti do te mjere da molim za nečiju ljubav i pažnju. Satima čekajući poziv, ispisujući stotine poruka... Stalno sam se nadala i vjerovala: da će telefon zazvoniti, da će me zavoljeti više, da će mi davati više pažnje... ali to su bila samo pusta očekivanja!

5. Oporavićete se od udarca i pronaći ćete sreću s drugom osobom: Bez obzira koliko ste voljeli ako je završilo vjerujte da nije bilo ni suđeno. Isplačite se, prebolite i naučite lekciju - zato bivše ljubavi i služe. 

Pokreće Blogger.