"Ne dozvoli sebi da izgubiš dobru ženu": 12 ljubavnih savjeta razvedenog muškarca

Jedan čovjek koji se nedavno razveo napisao je iskren post na društvenim mrežama u kojem priznaje da je mogao biti bolji muž i podijelio 12 korisnih savjeta onima koji su u vezi i braku. Ovaj post je postao popularan i dobio 30.000 lajkova i 141.000 sherova za kratko vrijeme. 


1.Nastavite da se ponašate kao da ste u vezi. Glavna stvar koju biste trebali zapamtiti je da svoju ženu nikada ne uzimate zdravo za gotovo. Uvijek se sjetite svih obećanja koja ste joj dali kad ste od nje tražili da vam bude supruga i pokušajte ostati muškarac kojem je ona rekla, "Da." Nemojte postati lijeni. 

2. Zaštitite i vaše i njeno srce. Brinite o svom srcu jednako kao i o njenom. Volite svijet, volite sebe, ali zadržite posebno mjesto u svom srcu u koje niko ne može ući osim vaše supruge. 3. Zaljubljujte se u nju iznova i iznova. Ljudi se mijenjaju - i vi niste izuzetak. Oboje se već razlikujete od onoga kakvi ste bili kad ste se vjenčali, a za pet godina bićete potpuno drugačiji od onoga što ste danas.
 


Promjene su neizbježne i prisiliće vas da ponovno birate jedno drugo. Zato se uvijek borite da ponovno osvojite njeno srce, jer će ga u protivnom možda dati nekom drugom. 4. Ne pokušavajte je promijeniti. Vi je morate voljeti onakvu kakva jeste. A ako se dogodi da se promijeni, trebali biste je prihvatiti, bez obzira ko je postala i bez obzira jeste li to željeli ili ne. 

5. Vidite ono najbolje u njoj svaki dan. Fokusirajte se na stvari koje volite u njoj i tih će stvari onda biti još više. Ako se fokusirate na ono što vam se ne sviđa u vezi nje ili na nešto što vas nervira, te loše strane će preovladati. Zato se fokusirajte na ono što volite u njoj.



6. Nikada je ne krivite za nešto što vas je naljutilo. Savladajte svu negativnost sami - ono što možete učiniti je pitati je za savjet ili otići njoj zbog utjehe ali je nikako ne krivite za svoje probleme. 7. Kontrolišite svoje emocije. Njen zadatak nije da vas usrećuje, niti da vas rastužuje. 

Vi ste dužni pronaći svoju sreću i podijeliti je s njom. Radujte se svom životu, uživajte u svojoj vezi i nikada nemojte dozvoliti da pretjerujete. 8. Ostanite blesavi. Ne shvatajte ovaj život previše ozbiljno. Sjetite se da treba postojati vrijeme za opuštanje, smijeh i uživanje. 

Smijeh koji uljepšava stvari oko nas i olakšava nam život. 10. Budite prisutni. Nije samo vaše vrijeme ono što biste joj trebali dati, već i vaša pažnja, fokus i duša. Očistite svoj um i glavu od svega ostalog kad ste s njom. Tretirajte je kao kraljicu jer je ona kraljica vašeg srca. Ne dozvoli sebi da izgubiš dobru ženu.

11. Budite ranjivi. Ne morate biti jaki stalno. Podijelite s njom svoje osjećaje, brige, pa čak i strahove. 12. Birajte ljubav... uvijek! Dajte prednost ljubavi i birajte je uvijek. Možda je to glavni savjet koji vam treba. Ako to činite uvijek, ništa ne može narušiti vaš odnos. Ljubav uvijek pobjeđuje.

Pokreće Blogger.